2017. 08. 18. Ilona

Izzadj csinosan!

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Az izzadást ugyan nem lehet teljesen kivédeni, az izzadságfolt-villantást viszont igen. Tippek az izzadásgátlókon innen és túl.

Bár elég egy kánikulai napon felszállnunk egy tömegközlekedési ahhoz, hogy komolyan kételkedni kezdjünk abban, hogy a tisztálkodás, valamint az izzadásgátlók használata ma már alap. De min csodálkozunk, ha még a világsztárok is rossz példával járnak elöl?!

Izzadj csinosan!
 
Izzadj csinosan!
 

 

Amint Sarah Jessica Parker és Madonna példája bizonyítja: bizony a stílusikonstátusz sem véd meg az izzadságfoltoktól. 

Nicole Kidman a vörös szőnyegen integetve, míg Paris Hilton egy átbulizott éjszaka után a kocsija felé botladozva villantott izzadságfoltot. Hogy a kettő közül melyik a cikibb, az megítélés kérdése. 

Izzadj csinosan!
 
Izzadj csinosan!
 

 

Halle Berry az egyik legnézettebb amerikai tévéshow-ban tárta fel izzadságfoltjait. Arckifejezése arról árulkodik, hogy egy kontrollmonitorra pillantva itt már maga is észrevette a kínos bakit...

Izzadj csinosan!
 
Izzadj csinosan!
 

 

Abban az esetben viszont, ha az izzadságfolt magabiztos viselésének akarnának szobrot állítani, Juliette Lewis állhatna hozzá modellt.

Az izzadságfolt esetében mindenesetre nem a méret számít... Miranda Kerr szupermodell például csak  viszonylag szolid kiterjedésű foltocskát villantott, ezzel azonban mégis némileg új összefüggésbe helyezte az általa bemutatott parfümöt.

Izzadj csinosan!
 
Izzadj csinosan!
 

 

Cameron Diaz viszont a másik végletet képviseli: úgy néz ki, mintha alaposan megázott volna, pedig nem. Egy felkapott New York-i szórakozóhelyről távozott éppen, amikor a lesifotósok elkészítették róla ezt a nem épp gusztusos képet.

És most vegyük végig azt, hogy mi mindent tehetsz, ha nem akarsz úgy járni, mint ők... 

Mosakodj, radírozz, gátolj!


Az izzadás elleni termékek közül bőségzavarban válogathatunk, persze jócskán hallunk kifogásokat is ezek használata ellen: egyfelől hogy nem elég hatékonyak és foltot hagynak a ruhán, másfelől pedig hogy az egészségre ártalmasak lehetnek. Utóbbi kérdésben még nem tudtak egyértelműen igazságot tenni a kutatók, azonban biztos, hogy nem árt vásárlás előtt átolvasni a címkén feltüntetett összetevőket.

A szakemberek szerint akkor mehetünk tutira, ha olyan izzadásgátlót használunk, ami nem tartalmaz alumíniumsókat vagy más fémszármazékokat – ezek ugyanis rákkeltőek lehetnek –, valamint alkoholt, tartósítószert (formaldehidet, parabéneket), ftalátokat és színezőanyagokat. Ezen kritériumok mindegyikének leginkább a natúr és bio-izzadásgátlók felelnek meg.

Bármilyen hiper-szuper izzadásgátlót válasszunk is, a tisztálkodást egyetlen csodatermék sem váltja ki. Reggel, mielőtt magunkra kennénk/fújnánk a cuccot, mindenképp mosakodjunk meg alaposan! Ne hagyjuk ki a hónalj borotválását sem, mivel a verejtéktől átnedvesedő szőrzet ideális terepe a baktériumok szaporodásának, ami erős testszagot okoz. Az izzadásra hajlamos testtájakat emellett hetente 1-2 alkalommal bőrradírral is ajánlott átdörzsölni, ez ugyanis a tisztálkodószereknél is hatékonyabban kipucolja a pórusokat. 

Nagy melegben ahányszor csak tudunk, tisztálkodjunk! Ha zuhanyzásra nincs lehetőség – például napközben, a munkahelyen –, akkor nedves törlőkendővel frissítsük magunkat! 


2 millió verejtékmirigy

Az izzadásgátló készítmények tulajdonképpen rendkívül egyszerűen működnek: összehúzzák a pórusokat és visszafogják a verejtékmirigyek működését. A stifteket, dezodorokat azonban leginkább a hónaljunkon, esetleg a felsőtestünkön használjuk, verejtékmirigyek viszont a test más felületein is találhatók – összesen nagyjából 2–5 millióan vannak –, így bőven marad olyan testtájunk, ahol izzadhatunk, ráadásul ezeken a területeken még fokozzuk is a verejtékezést azzal, ha másutt akadályozzuk. Épp ezért érdemes olyan természetes módszereket is bevetni, melyek az egész testünkön visszafogják az izzadást.

A leghatékonyabb izzadás elleni gyógynövények a zsálya, az izsóp és a levendula, ezeket teaként naponta akár több alkalommal is fogyaszthatjuk, akár jegesen, citrommal ízesítve is. Mindhárom növény használható emellett külsőleg is, hiszen készítenek belőlük szappant, tusfürdőt is, amivel az egész testfelületünket tisztíthatjuk.

A fűzfakéreg- és/vagy tölgyfakéreg-főzettel felöntött fürdő szintén beválik: egy kád vízhez 4-5 liter főzetet öntsünk és üldögéljünk benne nyakig elmerülve, egészen addig, míg a víz hőmérséklete elviselhető.

A baktériumok szaporodása, így a testszag ellen hatásos a citromlé és az almaecet: néhány cseppet kenjünk a hónaljunkba – ha csípi, száraz törölközővel itassuk fel a bőrünkről a felesleget.

Öltözködjünk!

Teljesen persze nem lehet, sőt nem is szabad megszüntetnünk az izzadást, hiszen annak a szervezetünk hőháztartásának fenntartásában meghatározó szerepe van. Ügyes öltözködéssel viszont kivédhető az izzadságfolt-villantás. 

Hőségben hagyjuk a szekrényben a szintetikus, műszálas anyagú és/vagy szűk ruhadarabokat, barátunk lesz viszont a lenvászon és a tiszta pamut, ezekből is a bővebb szabású darabok. A verejtékfoltok legkevésbé a fekete és a fehér anyagokon látszanak meg, azonban a fekete szín vonzza a hőt, ezért nyáron azt inkább mellőzzük, a fehér viszont jöhet minden mennyiségben. Emellett működnek még a tarka, mintás darabok is, melyeken kevésbé tűnik fel az átnedvesedés.

Az izzadságfoltok leginkább a szürke és a pasztellszínű cuccokon látszanak meg, mivel sötétebb árnyalatúra színezik az anyagot. Ha mégis ilyen színű holmit akarunk felvenni, akkor lehetőleg válasszunk ujjatlan, hónaljban mélyen dekoltált modellt. Persze nyilván nem viselhetünk mindenhová vállakat szabadon hagyó ruhát, viszont a hónaljat fedő ujjak hónaljrészébe már ragaszthatunk úgynevezett hónaljtapaszt, ami felszívja a verítéket, és így nem engedi átnedvesedni a ruhát.

 

Címkék: tippek ciki izzadás
Olvass tovább

Hozzászólások

Torolt_felhasznalo_483454 2012-07-12 06:32

Az egyéb szabják varrják, töltik dolog is az, ez is beleférhet a sztár szépsége érdekében.

Nyafficica 2012-07-11 20:37

Az jó nagy baromság lenne lézerrel kisütni, jézus...

 

Nem véletlenül izzadunk, fontos szerepe van.

etilany 2012-07-11 19:49

Annyiban hasznos volt a  cikk, hogy megtudtam, hogy vannak olyan kis korongok, vagy micsodák, ami felszívja a   hónaljról az izzadságot:). Amúgy nekem még a  rövidujjú is kínszenvedés ebben a  hőségben. Általában pántos, vagy vállat szabadon hagyó felsőkben vagyok. Szerencsére a  munkahelyem olyan, hogy ezt megtehetem:)

Anyacuka 2012-07-11 19:24

szombaton indulok táborozni 30 kamasszal.....

fürdenek,átöltöznek, de valami katasztrófális szaguk szokott lenni,meleg van,izzadnak,dolgoznak a hormonjaik,még kirándulunk,sportolunk is velük,ne akarjátok tudni,milyen szag van a cipők környékén,meg hazafelé a csomagtérben,ahol a heti szennye cucc van,de azt hiszem,komoly baj lenne,ha nem tudnánk izzadni,ez alapvetően biológiai szükséglet,arról kell tenni,hogy ne büdösödjön az ember

 

készülök, vettem a patikában izzadásgátló hintőport,fel fogom ajánlani a lábukra,hónaljukra a fiúknak is , a lányok meg szerintem alapvetően törődnek vele,hogy tisuták legyenek

 

 

az erdőben-sátorban a pisi-kaki dolgo sem olyan egyszerű,de megoldják ezt is ,senki nem gondolja,hogy nem természetes dolog

(enni is rengeteget eszenek,csak győzze őket etetni az ember)

 

 

de a közlekedésben sokszor látok-érzek nagyon kellemetlen dolgokat,szőrös ,bűzlő hónaljú,ápolatlan lábú embereket,főképp,férfiakat,de sajnos nőket is 

business 2012-07-11 18:44

Izzadni csinosan???? Én még olyat nem láttam. Azt igen, hogy szagtalan volt, mert az ember mindent megtesz a kulturált megjelenésért, de sajnos melegben izzadunk már amióta világ a világ, és ez így helyes, főleg ha ilyen eszméletlen hőség van. Egyre erősebbb bennem a vágy, hogy Skandináviába költözzek

antironia 2012-07-11 18:41

Sőt, nem is f.nganak (de ha mégis, akkor ibolyaillatút) :-DDD, és ha kakilnak, akkor nem lesz kakis a popójuk....  Ja, és természetesen rózsaillatú az output.

 

:D:D:D

Dnanga 2012-07-11 18:24

Nem süttetem ki lézerrel, nem botoxozok, ember vagyok és mint ilyen vannak természetes reakcióim. Jelen esetben a meleg hatására. Minden nap lefürdök, van hogy kétszer is, tehát nem vagyok állott pállott izzadságszagú. Mindig van nálam törlőkendő is. A többit meg el lehet viselni.Aki meg nem tudja, az ne álljon mellém. Nem fogom tönkretenni a szervezetemet aluminiummal, mert az a divat, hogy ne legyenek természetes reakcióim. Alaszkában biztos nem izzadnánk.

Amarynda 2012-07-11 16:12

Na ha Nicole Kidmannak lehet izzadtsagfolt a hona alatt akkor ezentul en se fogok zavarba jonni ettol:D:D