Újra itt a szoknyanadrág!

...Vagy a nadrágszonya, ha úgy tetszik. Gyermekkori ruhatárunk állandó és kínos darabja most szexis-dámás stílusban ütötte fel a fejét a kifutókon.

A szoknyanadrág azért trükkös ruhadarab, mert azt hinnénk, hogy ötvözi a nadrág és a szoknya előnyeit, de sajnos ez igazából a hátrányaira éppúgy igaz. Annak ellenére, hogy szoknya, nézhet ki benne ostobán a fenekünk, és annak ellenére, hogy nadrág, beakadhat a kerékpár küllői közé. Szóval köszönjük szépen, Marc Jacobs és Celine.

Újra itt a szoknyanadrág!

 

Na de hogyan lehet ezt a háromnegyedes, bő fazont úgy viselni, hogy szexi legyen és ne nevetséges? A küldetés nem lehetetlen, de  elég nagy kihívás. Először is nem árt, ha magasak vagyunk hozzá, mert a 170 cm alatti nők úgy néznek ki a térd alá érő fazonokban, mintha rövidnadrágot húztak volna, ami túl hosszú. Ha alacsonyak vagyunk, nézzünk ki magunkat más őrült trendet, úgyis lesz elég belőle őszre. 

A kacifántos hossz miatt ezeket az úgynevezett gaucho (19. századi jenki cowboyok) gatyákat soha, semmilyen körülmények között ne viseljük lapos talpú cipővel, különben jó esetben cowboynak fogunk kinézni, rossz esetben azt fogják gondolni rólunk, hogy a Vöröskereszthez járunk ruhát lopni magunknak.

A lényeg, hogy látszódjon, hogy a szoknyanadrág szándékos választás volt és nem pillanatnyi elmezavar. Ezt úgy érhetjük el, ha harmonizáló darabokat viselünk hozzá, ami más ötlet híján egy egyszerű fehér ing is lehet, vagy akár egy zakó; emellett pedig feltétlenül sminkeljünk. Ha a cipőt és a rúzst eltaláltuk, a férfiak is meg fogják bocsátani nekünk a szoknyanadrágot.

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Bibige 2012-07-08 15:32

"....számomra sosem volt kínos hordani.......a nadrágszoknyát....."  

 

 

Mert gondolom, anyukád nem is erőszakolta volna, ha szenvedtél volna benne, vagy szégyellted volna a társaid előtt. 

 

Nekem anyukám több szép fidres-fodros, csajos ruhát vásárolt össze, mikor óvodába kerültem, én azonban csak a kertész-mackónadrágomban voltam hajlandó oviba menni, a legnagyobb kánikulában is. Anyum nem erőszakoskodott. Hordtam a melegítőt, a szép ruhácskákat meg megörökölte egyik rokon kislány. 

 

Én már felnőtt voltam, mikor divat lett a nadrágszoknya. Volt egy nagyon vékony, krisztina-anyagszerű, meg egy pamutos anyagú. Szerettem mindkettőt. 

 

 

Gratula a hozzászólásodhoz, ez már inkább elmenne újságcikknek. 

 

 

bigacsiga2 2012-07-08 15:21

Nekem is volt a nyolvanas években, de én imádtam mind a kettőt.

Az egyiket a párom varrta nekem, az oldalán végig gombokkal záródott ez volt a dísze. A Burdából vettük a szabásmintát.

 

A másik egy ruhagyár kollekciója volt, amihez egy kis kabátka is tartozott.

 

---

Volt még egy fazon ami nagyon tetszett, de én sose voltam nádszál karcsú, így nekem olyan nem volt.

Az elejét hátul a hátulját elől kellett megkötni és a két lap oldalt találkozott.  Az egymásra kerülő oldalak egyrészt szexisek voltak másrészt takarták, amit kellett. 

Torolt_felhasznalo_462187 2012-07-08 15:14

Szerintem is, a középső az szoknyanadrág, a két szélső simán csak bőszárú nadrág.

 

Egyébként én utáltam mindig.  

birerzsi 2012-07-08 15:03

".....nézhet ki benne ostobán a fenekünk..."


Az a baj, újságírókám, hogy neked nem a feneked tűnik ostobának, hanem a fejed.

dobkrisztina 2012-07-08 14:56

Egyetértek! :))))))))))Ez egy nagyon cikk lett:)

Ezek a képek nem szoknyanadrágok!!!!! Stílusismeret :O 

"Nadrágszoknya

Bő szárú nadrág, mely elől és hátul középen fekvő hajtásokkal szoknyának hat. A női nadrág óvatos bevezetési kísérletei után (bloomers) kerékpározó és kiránduló nadrág-szoknyaként lett népszerű a 19. század végére. Hétköznapi viseletként Paul Poiret (1879-1944), haute couture) javasolta először 1911-ben. Az I. világháború után, különösen a 30-as években vált általánosan elfogadottá a divatban. Nagyon népszerű volt a hatvanas évek közepétől 1973-ig és a nyolcvanas évek elején."

 

Ezek a nacik számomra bő nadrágok, talán a középső egy kicsit "igazi".

 

Én 80-ban születtem és számomra az a nadrágszoknya az igazi amikor egyáltalán nem tudja az ember lánya eldönteni, hogy szoknya vagy nadrág. :)))))))))))))))))

És számomra sosem volt kínos hordani,imádtuk gyerekként a rövid, lenge nadrágszoknyát, mert nem fújta fel  egy nagyobb szél sem, és bátran terpeszben ülhettünk a földre bugyimutogatás nélkül :)))))))))))))))))))))

 

 

 

Torolt_felhasznalo_465731 2012-07-08 14:51

A férfiak megbocsátják????? Ez meg kit érdekel?

Szerintem akár praktikus is lehet, ha pl. vastagcombú valaki és ezért nem tud szoknyát hordani nyáron. Összeér és sebesre dörzsölődhet az izzadságtól. Na, ez esetben kifejezetten jó alternatíva a szoknyanadrág. 

Bibige 2012-07-08 14:24

".....rossz esetben azt fogják gondolni rólunk, hogy a Vöröskereszthez járunk ruhát LOPNI magunknak."


"Kedves" Krisztina! A Vöröskereszttől senki sem lopja a ruhát, hanem adományként kapja, amennyiben rászoruló. Szívből kívánom, hogy legyél az, mert újságírónak elég vacak vagy. És szoruljál rá nyugodtan az ingyenkonyhájukra is, mert van sok tehetséges ember, aki tudna színvonalas cikkeket írni, nem ilyen tákolmányokat, mint te.


Egyébként a középső modell határozottan csinos.

Nők Lapja Cafe 2012-07-08 14:24

...Vagy a nadrágszonya, ha úgy tetszik. Gyermekkori ruhatárunk állandó és kínos darabja most szexis-dámás stílusban ütötte fel a fejét a kifutókon.

Nők Lapja Café: Újra itt a szoknyanadrág!

Kalkulálja ki Kötelezőjét!
14 biztosítóból válasszon Önnek megfelelőt! Gyors, egyszerű online kötés

További információk>>>