Öltözködjünk

Megtanítunk tűsarkúban járni

Nem mersz tűsarkút hordani, mert nem tudsz benne járni? Félsz, hogy orra buksz? Ne aggódj, ha Paris Hilton a borsónyi agyával meg tudja csinálni, akkor neked is menni fog.
Először is: senki nem született magassarkúval a lábán; másrészt aki azt mondja, hogy nem tud tűsarkakon tipegni, az egyszerűen még nem próbálta, vagy ha mégis, akkor rosszul csinálta.

A kályhától

Először is nem árt beszerezni egy kényelmes cipőt. Kényelmesnek az számít, amiben a felvételkor nem hasogat a lábad. Tűsarkúból ugyanis nem létezik szuperkényelmes változat, még az iszonyúan drága dizájnerdarabok sem azok. Figyelj arra, hogy az első cipőd sarka ne legyen magasabb 8 centinél, a Victora Beckham által favorizált darabokat haladóknak ajánljuk csak. A platformtalp kényelmesebbé teszi a cipőt, ezért ha fájós a lábad, kezdhetsz ilyennel is. Fontos, hogy olyan fazont válassz, ami tartja a lábadat – az „aligpántos” fazonok vagy a papucsok nem lesznek jók. A sarok ne legyen nagyon vékony, különben billegni fogsz. Ha ezek után megvan a tökéletes lábbeli, kezdődhet az okítás.

Cipő haladóknak
Cipő haladóknak
Cipő kezdőknek
Cipő kezdőknek

Nem Párizsban van, hanem a Rákóczi úton

Aki a párizsi kifutókon lépkedő modellektől szeretne leckéket venni, az jobb, ha felkészül, hogy néhány lépés után arccal a betonon találja magát, vagy egyszerűen csak a fél utca rajta fog nevetni. A lábakat a modellekkel ellentétben nem közvetlenül egymás elé tesszük, hanem kicsit oldalra. Ettől biztosabban fogsz földet érni, és nem billensz ki egyik oldalra sem. Nem baj, ha kicsit úgy nézel ki, mint egy kacsa, az első lépések után úgyis be fog állni a lábad olyan pózba, ami kényelmes.

Megtanítunk tűsarkúban járni

Nem úgy, mint egy jeti

Lehet, hogy sportcipőben vagy balerinában telitalppal lépsz, de magassarkúval ezt már nem teheted meg, egyrészt csúnya, másrészt nem kényelmes. Tűsarkúban mindig a sarkad érjen le először. Ez egyrészt kecses, másrészt kényelmes. Aki lábujjhegyre próbál érkezni, az előbb-utóbb elperecel. Lépj kicsiket! A tűsarkúban loholó nők nem elegánsak, sőt még csak nem is szexik. Pont úgy festenek, mint a nulladik órára rohanó tinik.
Megtanítunk tűsarkúban járni

Tudj megállni!

Ha már járni tudsz, akkor előbb-utóbb meg kell állnod, persze nem mindegy, hogyan. 15 év felett szigorúan tilos csámpázva pózolni! Lehet, hogy a Vogue-ban találsz ilyen pózban modelleket, de a divatanyag egészen más. Akinek már van személyije, az nem áll csámpásan, a bokáját nem dönti befelé, és a balos és jobbos cipője orral nem fordul egymás felé.
Megtanítunk tűsarkúban járni

Nem szerencsés párhuzamos lábakkal sem állni, mert az nem eléggé stabil, ráadásul Barbie-n kívül senki nem áll úgy. A legjobb az, ha az egyik lábat kicsit előretesszük, és éppen kicsit kifordítjuk. Egy fotó kedvéért akár pipiskedhetünk is, bár 10 másodpercnél tovább nem fogjuk bírni.
 

Megtanítunk tűsarkúban járni

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top