Öltözködjünk

Így alapozz negyven fokban!

Igaz, hogy a nyári kánikulában kisebb gondunk is nagyobb, minthogy folyton sminkeljünk, vannak azonban olyan események, amikor egyszerűen muszáj. Elmondjuk, hogyan érdemes.

Meleg, párás időben szinte lehetetlen sminkelni, ugyanis az alapozó az izzadságtól és zsírtól fénylő bőrön egyszerűen atomjaira hullik szét és agyagos masszaként vándorol le az arcunkról. Sokan ezt azzal próbálják megakadályozni, hogy folyamatosan újrapúderezik magukat, de ez csak ront a helyzeten: a púder összeáll az arc bizonyos pontjain és berepedezik.

A nyári alapozáshoz két dolog kell a profi sminkesek szerint: megfelelő alapozó és itatókendő. Az itatópapír a púdert helyettesíti, ugyanis úgy szívja fel az arcról az izzadságot és a zsírt, hogy közben nem helyez rá újabb réteg sminket; ha pedig az alapozónk megfelelő, akkor attól nem fog lejönni, hogy gyengéden az arcunkra nyomunk egy kendőt.

Kicsit nagyobb kihívás az olyan alapozó megtalálása, amely átengedi az izzadságot, de nem vegyül vele. Alapszabály,hogy zsíros bőrűek is kerüljék ilyenkor a púderes hatású alapozókat, inkább tegyenek alá mattító krémet vagy sminkalapot.

Így alapozz negyven fokban  Így alapozz negyven fokban

 

Zsíros bőrűeknek megfelelő lehet az Estée Lauder Double Wear alapozó, mely erősen fed, nagyon sokáig tart, és miközben kopik, sem folyik szét, és ami a legfontosabb, nem kell a nyári hőségben púderrel fixálni.

 

Kicsit könnyebb dolga van a száraz bőrű nőknek nyáron. Nekik azt ajánlják a sminkesek, hogy az alapozó felvitele előtt itassák le egy papír zsebkendővel arcukról az arckrém maradékát, és utána vigyenek fel olajmentes alapozót. Ilyenek a Vichy patikában kapható alapozói, a Mactől pedig a Studio Sculpt lehet a megfelelő. A drogériákban kapható termékekből ilyenkor ne az alapozók között keresgéljünk, hanem vegyünk inkább színezett hidratálót vagy BB krémet. Ha nincsen nagyobb bőrhibánk, akkor ezek is bőven megteszik.

Különleges megoldás, de annál hatékonyabb, ha vízálló napkrémet keverünk az alapozónkhoz mielőtt felvisszük. A napkrém úgy tapad az arcra, hogy azt csak szappannal lehet leszedni, és ezáltal a helyén tartja az alapozót. Ehhez a megoldáshoz se használjunk púdert!

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top