Öltözködjünk

2012 a cicaszemüveg éve

Itt a napszemüvegszezon, ha mostanában készülsz újat venni, figyelj! Mutatjuk az aktuális trendeket…

Cica 

Az ötvenes éveket idéző cicás – vagy harlekin – keret hivatalosan már tavaly visszatért a divatba, azonban minden bizonnyal idén terjed majd el szélesebb körben. Arra azért nem mernénk megesküdni, hogy – különösen hazánkban – tömegtrenddé válik, de ez nem is feltétlenül baj.

 

2012 a cicaszemüveg éve

 

 

Ez a keret az arányos, ovális és kerek arcúaknak a legelőnyösebb, akiknek viszont érdemes kerülni, azok a szív alakú arcformával rendelkezők.

Lekerekítve

A szezon másik meghatározó irányzata a kerek forma. Divatosak a teljesen kerek keretek, illetve a részben lekerekített modellek. 2012-ben még a klasszikus pilótaszemüveg is lekerekített változatban trendi.

 

2012 a cicaszemüveg éve

 

Ez a fazon leginkább azoknak előnyös, akiknek szögletes arcuk, erős állkapcsuk és/vagy határozott arcvonásaik vannak. Kerek és hosszúkás arcúaknak viszont kifejezetten előnytelen.

Légy színátmenetes!

Nem ez lesz az az év, amikor a hatalmas légyszemüvegek kimennek a divatból, ugyanakkor az egybefüggő, teljesen sötét lencse idén nem divat. Helyette a bikolor, illetve színátmenetes lencsék mennek. Ugyanitt szólunk, hogy a strasszokkal, csillámokkal díszített keret vagy szár – bármennyire közkedvelt is – már nem trendi, a fémes díszítések és különleges formájú szárak viszont annál menőbbek.

 

2012 a cicaszemüveg éve

 

 

Kis fejhez, keskeny archoz továbbra sem mutat jól a túlságosan méretes napszemüveg, akinek viszont szélesebb vagy szív alakú az arca, bátran viselheti.

Színesen

A színes keretben színes, áttetsző lencséjű napszemüveg elsősorban a nyári szezon slágere lesz, idén tulajdonképpen ez váltja ki az elmúlt években rogyásig hordott fehér kereteket. Főleg rózsaszín, sárga és narancs, valamint kék árnyalatban megy majd. Hogy kinek melyik áll jól ezek közül, azt a haj-, illetve a bőrszíntől függ: szőkék és feketék világos bőrrel válasszák a pirosat vagy a kéket, napbarnított bőrhöz viszont bármelyik illik. Barna és vörös hajhoz a sárga, a narancs és a piros passzol leginkább.

 

2012 a cicaszemüveg éve

 

Tarka, nyári szerelésekhez klassz kiegészítő, ugyanakkor tény, hogy még a jó minőségű modellek is torzítják némileg a színlátást, tehát figyelmet igénylő tevékenységekhez – például vezetéshez – nem ajánlatos viselni.

Szívesen

Ha utoljára óvodás korodban hordtál szívecskés napszemüveget és/vagy szereted és tudod is viselni a feltűnő, bohókás kiegészítőket, idén simán bevállalhatod a szív alakú keretet. Pirosban és feketében a legmenőbb.

 

2012 a cicaszemüveg éve

 

A fazon ovális, kerek és szögletes, karakteres archoz illik a legjobban. Kis fejűek viszont inkább mellőzzék.

Leopárd

Nem csupán a cica, de a leopárd is dívik, már ami a szemüvegkeretek mintáját illeti. Aki pedig halmozni szeretné a trendeket, válasszon leopárdmintás cicaszemüveget! Elvégre a leopárd is egy macska…

 

2012 a cicaszemüveg éve

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top