5 tény, amit nem tudtál a melltartókról

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
A meglévő darabok felét nem hordjuk. Talán azért, mert a saját melltartóméretünkkel sem vagyunk pontosan tisztában.
2012. 04. 12. |

Kövess minket!

f Ajánlom

1. Évente hatszor mossuk

Egy 2009-ben készült brit felmérés szerint az átlag nőnek 15 melltartója van használatban, melyeket évente 6-6 alkalommal mos ki, két mosás között pedig legalább 7 alkalommal veszi fel.

2. Elfelejtjük

Egy másik – szintén Nagy-Britanniában készült – kutatásból viszont az derült ki, hogy a nők többségének 9 melltartója van, ezek legalább fele azonban elfeledve pihen a szekrényben. Ennek fő legfőbb oka általában az, hogy nem megfelelő méretűek, kényelmetlenek, ezért nem szívesen veszik fel őket gazdáik.

3. Nem tudjuk a méretünket5 tény, amit nem tudtál a melltartókról

Egy amerikai tanulmány azt állítja, hogy tízből nyolc nő nincs tisztában azzal, hogy pontosan milyen méretű melltartót kell hordania. A többség túlbecsüli a mell alatti méretét, viszont a kelleténél kisebb kosárméretet választ.

4. Afrikában hiánycikk

A fejlődő országokban, különösképpen Afrikában a melltartó hiánycikknek számít, emiatt a jótékonysági ruhaosztásokon és az ottani használtruha-piacokon igen nagy rá a kereslet. Ezen felbuzdulva az Oxfam nevű jótékonysági szervezet a közelmúltban melltartógyűjtő akciót szervezett Angliában: a begyűjtött melltartókat Nyugat-Afrikába juttatják el.

5. Inkább cipő, mint melltartó nélkül  

Egy közelmúltban készült felmérés szerint a nők háromnegyede soha nem hagyja el az otthonát melltartó nélkül, a 18–24 és a 35–44 év közötti korosztály megkérdezettjei inkább cipő, mintsem melltartó nélkül lépnének ki az utcára.

Címkék: melltartó kutatás
Olvass tovább

Hozzászólások

Fiatal-lány 2012-04-12 17:16

Az nem csak fogfehérítésre jó? (Meg sütikhez? ) Érdekes lehet, de szerintem maradok a hintőpornál. Nem vagyok egy nagy újító! 

bigacsiga2 2012-04-12 17:07

A szódabikarbónát nem próbáltad még?

 

 

Torolt_felhasznalo_679127 2012-04-12 16:41

Vigyázz,mert azokban is van ám alumínium!

Én először a Lusht használtam (hintőpor+ deo kombó), mennyei volt, de allergiám lett tőlük:(((

Most alverse deo, citromfüves.

Fiatal-lány 2012-04-12 16:28

Leszoktam én is a mű izzadásgátlóról. Dezodort használtam, és azt vettem észre, hogy nem izzad a hónaljam már akkor sem, ha nem használom. Ellenben a hátamról dől a víz, mert valahogy mégis kell hűtenem magam. Hintőport használok, nem tudom, hogyan fogja bírni a nyarat ez a módszer, de legalább a viszketést kikerülöm ezzel. 

Zalina 2012-04-12 16:14

Nekem is kb 15 melltartóm van 3 különböző méretben, aminek csak az az oka, hogy a kicsit akkor hordtam mikor még 50kg voltam, de nekem mensikor egy számmal nagyobb kell.

Aztán híztam kb 10kg-ot akkor használtam állandóra a nagyobbacskákat, de annál is kellett nagyobbat vennem a mensi miatt.

Viszont nem adtam fel, hogy valaha újra 50kg leszek, így megtartottam a kisebbeket is, hátha...

Torolt_felhasznalo_679127 2012-04-12 16:06

Tudom:)

Meg a Télapó egyébkéntsem izzad.Mitikus hős.

Deo...

...én hónapok óta nem használom a klasszikus deokat.

Több okból...egyrészt találtam egy csomót a mellemben és az a három hét, amíg a szövettanra vártam,totál kicsinált idegileg.Sok helyen olvastam már az alumíniumsók káros hatásairól és bizony most megrettentem.

A másik ok: egyszer kipróbáltam, hogy zuhanyozáskor ugye lemostam a deot, de sem másnap, sem két nap után nem izzadtam,noha többszöri fürdés-zuhany kombó ment le ennyi idő alatt.Akkor gondoltam, hogy ilyen sz...t, amitől egyáltalán nem izzadok, soha többet nem kenek magamra.

Jó fél évbe telt rátalálni a megfelelőre és már a férjemet is rávettem, hogy ne használjon ilyen sz..t.

 

Télapó*** 2012-04-12 16:00

Én az esti fürdés után nem használok deo-t, tehát izzadok, és ha kifejezetten büdös nem is vagyok, de friss sem:-))

 

Egyébként a kérdésem viccnek szántam, utalva a másik tisztálkodós topicra!