Öltözködjünk

5 tény, amit nem tudtál a melltartókról

A meglévő darabok felét nem hordjuk. Talán azért, mert a saját melltartóméretünkkel sem vagyunk pontosan tisztában.

1. Évente hatszor mossuk

Egy 2009-ben készült brit felmérés szerint az átlag nőnek 15 melltartója van használatban, melyeket évente 6-6 alkalommal mos ki, két mosás között pedig legalább 7 alkalommal veszi fel.

2. Elfelejtjük

Egy másik – szintén Nagy-Britanniában készült – kutatásból viszont az derült ki, hogy a nők többségének 9 melltartója van, ezek legalább fele azonban elfeledve pihen a szekrényben. Ennek fő legfőbb oka általában az, hogy nem megfelelő méretűek, kényelmetlenek, ezért nem szívesen veszik fel őket gazdáik.

3. Nem tudjuk a méretünket5 tény, amit nem tudtál a melltartókról

Egy amerikai tanulmány azt állítja, hogy tízből nyolc nő nincs tisztában azzal, hogy pontosan milyen méretű melltartót kell hordania. A többség túlbecsüli a mell alatti méretét, viszont a kelleténél kisebb kosárméretet választ.

4. Afrikában hiánycikk

A fejlődő országokban, különösképpen Afrikában a melltartó hiánycikknek számít, emiatt a jótékonysági ruhaosztásokon és az ottani használtruha-piacokon igen nagy rá a kereslet. Ezen felbuzdulva az Oxfam nevű jótékonysági szervezet a közelmúltban melltartógyűjtő akciót szervezett Angliában: a begyűjtött melltartókat Nyugat-Afrikába juttatják el.

5. Inkább cipő, mint melltartó nélkül  

Egy közelmúltban készült felmérés szerint a nők háromnegyede soha nem hagyja el az otthonát melltartó nélkül, a 18–24 és a 35–44 év közötti korosztály megkérdezettjei inkább cipő, mintsem melltartó nélkül lépnének ki az utcára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top