Rasszizmussal vádolják a férfimagazint

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Botrányt kavart a Fülöp-szigeteki lap márciusi számának címlapja.
2012. 03. 03. |

Kövess minket!

f Ajánlom

Az FHM magazin Fülöp-szigeteki kiadásának e havi címlapján Bela Padilla filippínó színésznő pózol bikiniben, három színes bőrű modellel körülvéve, akik szinte beleolvadnak a kép hátterébe. A címlap alján pedig a következő szöveg olvasható: „Kilépni az árnyékból”.

Az eredeti változat...
Az eredeti változat...
 
... és a
...és a „szelídített” verzió
 

 
Amint a magazin még megjelenés előtt közzétette a friss címlapfotót Facebook-oldalán, azonnal felháborodott hozzászólások árasztották el őket. A legtöbben rasszizmussal vádolták lapot, de sokan megjegyezték, hogy a kép nem mellesleg még szexista is.

Válaszul a lap szerkesztői lecserélték a vitatott képet, így az újság végül egy másik címlappal került a standokra, melyen a színésznő egyedül látható. A magazin illetékesei nyilvánosan bocsánatot kértek azoktól, akiknek érzékenységét sértette a fotó, és maga Padilla is leszögezte, hogy nem állt szándékában semmi olyasmiben részt venni, amivel megbánthat másokat.

Címkék: címlap
Olvass tovább

Hozzászólások

Zugfirkasz 2012-03-05 12:53

hogyan lehet egy erotikus újság címplapja szexista?
a rasszistát pedig már értelmezni sem lehet...

anima_trix 2012-03-05 12:44

tényleg nem vettem észre a csajokat mellette, míg el nem olvastam a cikket

enci001 2012-03-02 16:37

Szerintem csak egy rosszul elsült jó ötlet volt. Ha 2 fehér nőt világítanak meg mögötte hátulról, elölről meg nem kapnak vagy gyenge, vagy spéci fényt, ugyanez az effekt kijött volna akár 2 albinóval, és akkor senkinek egy szava nem lehetne.

Torolt_felhasznalo_572064 2012-03-02 14:17

A szexizmust én sem értettem. :)

mohika 2012-03-02 13:58

Két dolgot nem értek.

1: a fürdőruci keresztbepántja rasszista vagy szexista volt, amiért kimoderálták a végső fotóról?

2. az FHM-et szexizmussal vádolni elég egybites dolog azért. Abban (fél)pucér nénik vannak, az a műfaja (bár természetesen mindenki az érdekfeszítő cikkek miatt olvassa, és meglepődve tapasztalja, hogy nicsak, megint van benne pucér néni, hogy mik vannak?!). Ha önmagában az a tény, hogy a magazin csábibébiket mutat be férfiszemek legeltetésének céljából, nem szexizmus (és akkor ezzel a svunggal betilthatnák a nyuszisat is és a többi hasonló "életstílus-magazint"), akkor ez mitől szexistább, mint bármelyik másik?

szilvasgomboc 2012-03-02 13:12

Bezzeg ha egy rezboru not tennenek fel 3 sapadtarcuval a hatterben, a kutya nem szolna.
Ezek a sotet boru nepek mar annyira tulerzekenyek, mindenben rasszizmust latnak. Nyugaton szinte mar a black szot sem lehet hasznalni anelkul hogy ne sertenel meg valakit. Amerikaban peldaul a feketekre mar nem is hasznalhatod a black kifejezest, csak azt hogy afro-american.
Egyebkent szerintem a cimlapon szereplo "stepping out of the shadows" mondat a szineszno karrierjere vonatkozott es semmifele rasszista toltete nem volt.

Nők Lapja Cafe 2012-03-02 13:12

Botrányt kavart a Fülöp-szigeteki lap márciusi számának címlapja.

Tovább a cikkre...