Lehet-e egy duci modell 2012-ben A Test?

Vajon felkészült már a divatvilág arra, hogy A Test titulust egy plus size modell vegye át Elle Macphersontól?

A Test – így emlegetik a mai napig is a nyolcvanas–kilencvenes évek egyik vezető szupermodelljét, Elle Macphersont. 2012 februárjában azonban a francia Elle magazin elérkezettnek látta az időt, hogy egy másik modellnek adományozza a címet: a lap aktuális számának címlapján Tara Lynn plus size modell pózol, mint az új Test.

Ő a volt a test, tegnapig
Ő a volt A Test, tegnapig

 

Az új trend
Az új trend
Néhány kilóval nehezebben
Néhány kilóval nehezebben

 A francia lap egyébként nem először szerepeltet címlapján duci modellt. Tarát már 2010-ben is címlapra tették egyszer, tavaly áprilisban pedig Robyn Lawley plus size modell volt a címlaplányuk. Lynn és Lawley aztán egy harmadik duci modellel, Candice Huffine-nel együtt az olasz Vogue tavaly júniusi címlapján is megmutatta telt idomait.

Napjaink legfelkapottabb molett címlaplánya azonban mégsem egy plus size modell, hanem a tehetséges angol énekesnő, Adele, akit tavaly nemzetközi magazinok sora szerepeltetett címlapján, idén márciusban pedig a világ első számú divatlapja, az amerikai Vogue is címlapra tette, ami e tekintetben a lehető legnagyobb elismerés.

Évek óta látjuk, hogy a divatvilágban, illetve a médiában sokan, sokféleképpen igyekeznek tenni az érvényben lévő, kórosan sovány testideál ellen – nagyon helyesen. A kifutókat és divatlapokat azonban mindennek dacára továbbra is a zörgő csontú, eleven ruhafogasok uralják, a duci modellek szerepeltetése pedig továbbra sem magától értetődő, sokkal inkább speciális, mondhatni eseményszámba megy. Az ügynek mindemellett nem tesznek jót az olyan epizódok sem, ha például a szakma egyik legelismertebb molett modellje, Crystal Renn egyszer csak fogja magát és súlycsoportot vált, vagy épp a divatvilág egy-egy meghatározó alakja, így például Karl Lagerfeld tesz a nyilvánosság előtt újabb és újabb negatív megjegyzéseket a szabályos modellméretektől eltérő alkatú nőkre...

Lehet-e egy ducimodell 2012-ben A Test?


Mindezek fényében az, hogy az A Test titulust egy plus size modell kapja meg, egyelőre kissé idealista és provokatív megközelítésnek tűnik. Pedig miért is ne?! Nos, éppen ez az... Mindenesetre mi kicsit felhizlaltuk A Test cím mostani tulajdonosát, Elle Macphersont, téged pedig arra kérünk, hogy dönts, vékony vagy duci modellek legyenek a címlapokon! 

 

Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Torolt_felhasznalo_297155 2012-02-15 09:38

Nem kötekedésből:

 

A felső sorban található három kép úgy lett kitalálva (de aztán a cikkben ez nincs elmagyarázva), hogy Elle M. képét tették balra, a plus size model képét középre és megphotoshopolták Elle M. képét, hogy milyen lenne plus size modelként és azt tették jobbra.

 

Röhögnöm kell a plus size kategórián (vagy inkább sírni???).

 

És persze zárójelben jegyezhetnénk meg, hogy nyilván Elle M. eredeti képe és a "plus size model" eredeti képe is erősen meg van photoshopolva.  

Torolt_felhasznalo_139892 2012-02-15 09:19

Mindegy, hogy "duci" vagy "nem duci", akkor is meglátszik rajta a sport hiánya. Szerencsére a Victoria´s Secret modellek közt egyre több az olyan lány, akin látszik, hogy fitnessbe jár. Ennek kellene példaértékűnek lennie, nem annak, hogy valaki csont és bőr legyen vagy molett. Ez a nő erősen molett.

Fiatal-lány 2012-02-15 09:16

Testközelből tudom, milyen formájúak lehetnek a ducik, meg a kövérek. Megsúghatom, amit photoshoppoltak, az inkább egy testépítőre jellemző. Izmok a cicik alatt, vastag törzs, és semmi nőies forma: ez van a jobb oldali képen. Egy duci nő nem ilyen. 

 

cabron 2012-02-15 09:05

Na, már megint egy normális, nőies testalkatú nő leducizása. Szörnyű.

Torolt_felhasznalo_738772 2012-02-15 08:57

Én nem is értem. A jobb oldali kép egy silány photoshop, a középső csaj meg kifejezetten nőies.

etilany 2012-02-15 08:40

Ez találó:)))))))).

Hogy témánál maradjak, a csaj, aki a címlapon volt véletlenül sem duci. Lehet, hogy a divatvilágban ő plus size modell, de leducizni (ahogy a cikkíró többhelyen is tette) erős túlzás. Ha szembejönne velem az utcán, vagy a strandon, azt gondolnám róla hogy nagyon csinos. Nem is értem ezt a nagy felhajtást, egy nő vagy szép, vagy nem. Pont. Mindig is voltak nők, akik eltértek az aktuális trendtől, mégis gyönyörűek.

Heö2 2012-02-15 08:17

Karl Lagerfeld is tükörbe nezhetne es gyakorolhatna nemi önkritikat..ven bohóc.

Nők Lapja Cafe 2012-02-15 08:17

Vajon felkészült már a divatvilág arra, hogy A Test titulust egy plus size modell vegye át Elle Macphersontól?

Tovább a cikkre...