Öltözködjünk

Így hordd az év színét!

2012 a sötét mandarin éve, a Pantone Intézet szerint legalábbis biztosan. Az már egy másik kérdés, hogy mennyire nő a szívünkhöz a szokatlan szín. Most megmutatjuk, hogyan hordd!
Valentino
Valentino
Hermés
Hermés
Alexander McQueen
Alexander McQueen

Nehezen meghatározható szín a mandarin. Egyrészt miért nem narancs? Talán az 2012-ben már nem elég trendi? Vagy miért nem egyszerűen piros? Mert abból mindenkinek van otthon a szekrényében? Nem tudni, de egy biztos, a sötét mandarin vagy hivatalos nevén tangerine tango egy meglepően jól hordható és sokaknak előnyös szín. Karaktere ugyanis leginkább attól függ, hogy milyen holmikkal kombináljuk. Aki fél az ennyire hangsúlyos színektől, az eleinte gondolkodhat kiegészítőkben, és nem kell rögtön talpig mandarinba bújnia. Barackos és narancsos pirosító és ugyanilyen árnyalatú száj illik hozzá, és lebarnult bőrhöz kimondottan jól illik. Elsősorban meleg színtípusúaknak (ősz, tavasz) áll jól, de hideg színű kiegészítőkkel a tél és a nyár típusok is hordhatják.

Lehetsz bátor…

És hordhatod merész kombinációkkal, citromsárgától a pinkig mindent elbír, a kérdés csak az, hogy ki meri bevállalni. A colorblocking trend elterjedésével ugyanis kimondottan közkedveltek lettek az első furcsának tűnő színkombinációk. Amire figyelni kell, hogy az egymástól markánsan eltérő színekből mindig csak egy adott árnyalat legyen jelen a szettben. Például egy ha pinket keverünk naranccsal, akkor a szettben lévő összes pinken ugyanolyan árnyalatúnak kell lennie, és ez persze a narancsra is igaz. Ha ugyanis ezt nem sikerül összehozni, akkor a szett inkább tűnik igénytelennek, mintsem trendinek.

Így hordd az év színét!

 

Kipróbálhatod visszafogottan is

Akkor viszont jobb, ha a narancs megszokott társaival próbálkozol. Elegáns és mégis divatos lesz, szürkével, barnával vagy akár sötétkékkel is. Ilyenkor azonban nem érdemes túlgondolni a szettet, felesleges bekeverni még egy újabb árnyalatot, akkor ugyanis eltűnik az elegancia.

Így hordd az év színét!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top