Öltözködjünk

A 10 kedvenc idei darabunk

Hazai divattervezők és iparművészek 2011-es kollekcióiból, alkotásaiból válogattunk. Íme, a 10 számunkra legszimpatikusabb darab.

Geometrikus maxi

A NUBU tavaszi–nyári kollekciójának egyik legklasszabb darabja ez a különleges maxiruha, melyet monokróm színvilága és geometrikus vonalai tesznek feltűnően sikkessé, amellett hogy könnyű és kényelmes is.

Tacsi táska

A táskakutyák és kutyatáskák mókásan egyedi újraértelmezése a La Masni, azaz a bevallottan táskamániás Szilas Rita tacsi táskája. Nem csak orvostanhallgatóknak és állatvédőknek.

Farmer

A Zagabo márkanév alatt alkotó Szabó Gabi őszi–téli Zip It! kollekciójának vezérelve a variálhatóság. A ruhadarabok egy ügyesen elhelyezett cipzár le-, vagy épp felhúzásával egészen új jelleget kapnak. Favoritunk ez a lila, aszimmetrikus dzseki, változtatható nyakrésszel.

A fotókért kattints a képre
A fotókért kattints a képre

 

Kukucskáló madarak

Cselő Mari madárkás medáljai egyszerre konszolidált és bohém holmik. Az ezüstözött, kerek medál csukott állapotban egy mutatós, jól variálható ékszer, a fedlapot elhúzva pedig láthatóvá válik a dobozka bájos „lakója”, a kismadár is.

Cipőt a lámpához

A Galicza Eszter cipőtervező nevével fémjelzett Tenntre Shoe Design és a KanguLUM lámpamárka tavasszal közös projekttel jelentkezett: a lábbelikhez egy-egy stílusban hozzájuk passzoló, hordozható, elemes kézilámpa is tartozik. Nagyvárosi mesehősöknek ideális.

Ősszel, színesben

Tomcsányi Dóri a 2011-es őszi szezonra készült Color Project kollekciója élénk színeivel határozottan dacol az évszak borongós hangulatával. Kedvencünk a képen látható, hatvanas évek stílusában készült modell, mely miniruhaként és tunikaként is hordható.

Pseudo Cameo

Vadjutka, azaz Wild Judit ékszertervező Pseudo Cameo textilékszer-sorozata annyiban utal a hagyományos kámea ékszerekre, hogy formájuk ovális és mindegyiken egy arc látható. A mi favoritunk a Frida medál, de meg tudjuk érteni azt is, ha valakinek épp a kancsal gésa, az orosz babák, Mikrobi, vagy épp a szerelmes madárka szimpatikus.

Újrahasznosítva

Az orosz származású, hazánkban élő cipőtervező, Anna Zaboeva Remanufactured for walking kollekciójának darabjait egytől egyig budapesti lomtalanításokon összegyűjtött anyagokból – gondos fertőtlenítés után – kézi munkával készítette. A mi kedvencünk a kollekcióból ez a 80-as éveket idéző, vivid színekben pompázó törpesarkú.

Tökéletes aszimmetria

Az Imogen, azaz Bajcsai Viki divattervező idei őszi–téli kollekciójának legkívánatosabb darabja szerintünk ez az aszimmetrikus miniruha, mely részleteit és egészét tekintve is finom, letisztult és karakteres darab.  

Tervezd magad!

Illéssy Lenke, Ille-Olla márka alapítója egy hazánkban újdonságnak számító szolgáltatást vezetett be: weboldalán egy internetes ruhatervező szoftver segítségével az iparművész által előkészített elemekből – törzs, ujjak, gombok, zsebek – bárki összeállíthatja az ízlésének leginkább megfelelő kabátot. Akár olyat, mint a képen látható modell.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top