Öltözködjünk

Magyaros formaruhát kapnak olimpikonjaink

Kalotaszegi mintával díszített formaruhában vesznek részt sportolóink a 2012-es londoni olimpián.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) döntése alapján a magyar olimpikonok a Mohari Kinga és Csergő Noémi által tervezett felvonuló- és formaruhákat viselik majd a 2012-es londoni olimpián. 

Fotó: MTI, Illyés Tibor
Fotó: MTI, Illyés Tibor

Az öltözékek tervezésére kiírt pályázatra összesen 32 pályamű érkezett, melyek közül a szakmai zsűri hármat emelt ki, ezek közül választott végül a MOB elnöksége.

Fotó: MTI, Illyés Tibor
Fotó: MTI, Illyés Tibor

A tervezőnők az InfoRádiónak nyilatkozva elmondták, hogy a formaruhák megalkotásakor a klasszikus és a modern irányzatokat akarták ötvözni és egyben észrevehetően hangsúlyozni a magyar jelleget. A piros-fehér-fekete színvilágú ruhákat ezért feltűnő kalotaszegi, nagyírásos motívumokkal díszítették. Bár közelről még nem láttuk a ruhákat, első ránézésre az idei választás sem lett az igazi, és ezek után kíváncsiak vagyunk, hogy sikerül-e helyt állni az olimpia nyitóünnepségén az olaszok Armani és az amerikaiak Ralph Lauren szettjeivel szemben… 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top