Öltözködjünk

A pasik újra magassarkúban fognak járni?

A trendérzékeny, huszonéves amerikai pasik újabban rákaptak a magassarkú-viselésre. Visszakövetelik, ami valaha az övék volt?
Kép: The New York Post
Kép: The New York Post

Bár a magassarkú számunkra egyértelműen a nőiesség egyik szimbólumának számít, a magas lábbeliket az ókorban, illetve első visszatérésükkor a 16. században is először a férfiak hordták, később lett belőlük női viselet. A férfiak körében utoljára a hetvenes évek diszkókorszakában számított divatosnak, elsősorban platform változatban. A szakemberek szerint pedig egyáltalán nem kizárt, hogy hamarosan újra trendi lesz.

Egyes férfi sztárok és divattervezők lábán évek óta rendszeresen felbukkantak a magas sarkú cipők, újabban azonban a tengerentúlon egyre több fiatal, civil férfi is bevállalja a viselésüket, méghozzá szexuális beállítottságtól függetlenül. Persze nem úgy kell elképzelni, hogy rögtön melltartót és szoknyát is húznak hozzá, sőt! Az irányzat hívei leggyakrabban egyszerű inggel és visszahajtott, elegáns szövetnadrággal viselik a magas sarkút. A pasik legszívesebben a felső kategóriás márkák – például a Louboutin, az Yves Saint Laurent vagy a Gucci – kínálatából választanak, a kereskedők szerint még soha nem fogytak ilyen jól a nagy méretű, drága dizájnercipők.

„Ez a hatalomról szól. Magasabb lehetsz mindenki másnál. Feltűnőbb lehetsz. Másképp is jársz és a lábaid is szebben mutatnak” – magyarázta a trend egyik követője a New York Postnak nyilatkozva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top