Öltözködjünk

Tóth Bori nyakmerevítőt adna a nőkre ősszel

A 40-es évek filmcsillagai, szőrmék, finom selymek, sorban állás és pohárhiány. Ez jellemezte Tóth Bori 2011-es őszi–téli kollekciójának bemutatóját. Ott jártunk.
Fotó: Hernád Géza
Még több fotó galériánkban!
Fotó: Hernád Géza

Pontos sajtósok lévén a meghirdetett kezdési időpont előtt negyed órával érkeztünk meg a Millenáris Parkba, ahol Tóth Bori 2011-es őszi–téli kollekciója volt a főműsor. Az első meglepetés akkor ért minket, amikor megláttuk a legalább 50 méteres sort a bejárat előtt, mert az még oké, hogy Tóth Bori menő tervezőnek számít, de miért kell az őszi–téli kollekcióért fél órát sorban állni? Aztán az egyik szervező megmentett minket, hiszen kiderült, hogy csak akkor kell végigszenvedni a sort, ha szeretnénk jelentkezni a tombolára, azt persze mondani sem kell, hogy a tűsarkúban tipegő tömeg elenyésző része volt képes lemondani a sminkutalvány megnyerésének lehetőségéről.

Miután átküzdöttük magunkat a ruhatáron és a hoszteszlányokon, bejutottunk a divatbemutató helyszínére, ahol igen leharcolt látvány fogadott minket. A pogácsák nagy része elfogyott, az italpultnál ölre mentek a vendégek egy pohár rozéért, amiből az est második felére igazi hiánycikk lett… De legalább kényelmesen le tudtunk ülni, persze nem az első sorba, ott ugyanis olyan hírességek foglaltak helyet, mint ex-Berényiné, azaz Csomor Csilla, és egy másik ex-RTL-es, Détár Enikő, de persze ott sündörgött az önmagát vörös démonként emlegető Orosz „soha semmilyen rendezvényt nem hagyok ki” Barbi is.

A szokásos, nagyjából 20 perces várakozás után elkezdődött a show, amely a 40-es évek hangulatát idézte, a ruhákban legalábbis biztosan. Az aláfestő zene ugyanis olyan volt, mintha a Viva Tv Club Rotation című műsorának 2000 és 2005 közötti válogatását hallgatnánk, Sting Desert Rose című balladájának feldolgozásától kezdve minden volt, amire egy menő diszkóban akkoriban rázni lehetett.

Fekete és a legjobb barátok

Nézd meg Tóth Bori 2011-es őszi-téli kollekcióját galériánkban!
Nézd meg Tóth Bori 2011-es őszi–téli
kollekcióját galériánkban!
Fotó: Hernád Géza

Az első ruhához a modell mellé kiegészítő gyanánt egy kutyát is segítségül hívtak a szervezők, de aztán szerencsére az ebnek nem kellett többször ide-oda futkározni a kifutón. A fazonok minket Ralph Lauren idei őszi–téli kollekciójára emlékeztettek, és nemcsak hangulatában, de a ruhákban is felfedeztünk jó néhány hasonlóságot. Bori csakúgy, mint más neves külföldi tervezők, az idei szezon vezérszínének a feketét választotta, amelyet bátran kombinált okker és türkiz árnyalatokkal. De a meggypiros és az ezüstös fényű anyagok sem maradtak ki a szórásból. Könnyű, nőies szoknyák, szigorúan térdnél vagy térd alatt elvágva, selyemből készült blúzok és hatalmas karimájú kalapok uralták a kifutót. Bori ugyan a leopárdmintát sem hagyta ki, de 2011 telére mi már senkit nem biztatnánk arra, hogy egynél több állatmintás ruhadarabot birtokoljon. Azt pedig végképp nem értjük, hogy a párducmintás szoknyához hogy jön a türkiz blúz és a sárga táska, leginkább sehogy, mi legalábbis nem tudjuk jó szívvel ajánlani. Amit viszont nagyon szerettünk, azok a szőrméből készült sálak voltak, amelyeket az állatvédők kedvéért simán le lehet gyártatni műszőrméből is. Felvéve kicsit úgy néztek ki, mint a gerincsérülés utáni nyakmerevítők, de nagyjából a második percre már tökéletesen hozzászokott a szemünk a látványhoz. A körülbelül 40 szettet felvonultató bemutató szinte hiba nélkül lezajlott, egyetlen, bár annál nagyobb bakit leszámítva. A zene ugyanis az utolsó két szett alatt egyszer csak elfogyott… Néhány másodperc néma csend után sikerült ugyan berakni egy random számot, de a baki sajnos nem maradt észrevehetetlen.

Wolf Kati és az elfogyott borospoharak

Fotó: Hernád Géza
Még több fotó galériánkban
Fotó: Hernád Géza

A bemutató után a puccba öltözött nép sáskajárásszerűen tarolt végig a pogácsás és a boros pulton. Aminek az lett az eredménye, hogy a kevésbé rutinos versenyzőknek nem jutott már üres boros-, később pedig vizespohár sem (kellően tapasztalt bemutatólátogatók tudják, hogy a saját pohár egy fogadáson a legnagyobb kincs, akárcsak a borfesztiválon), így aztán sokaknak az est további része abból állt, hogy pohárért kuncsorogtak az egyébként korántsem annyira felkapott pezsgős pultnál. Az est egyik fénypontja pedig nem más volt, mint Wolf Kati fellépése, aki két egész számot adott elő, és így nagyjából 8 perces műsorral kápráztatta el a publikumot. Ezek után jött volna a tombola, amihez mi nem álltuk végig a regisztrációs sort, így hazakullogtunk néhány reklámkatalógussal és egy Tóth Bori nevével díszített papírzacskóval felszerelkezve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top