Öltözködjünk

Aki bőrminiben kritizálja Kate Middleton ruháját

Kate Middleton ruháját nem kötelező szeretni, de mielőtt valaki nekiáll nyilvánosan kritizálni, jobb, ha utánanéz, mit is illik viselni egy királyi esküvőn. Daniella kiakad, ezúttal Hajdú-Sarka Katán, az önjelölt divatszakértőn.
Nem vagyok hárpia, de van véleményem, és bosszantanak dolgok, pont úgy, ahogy téged vagy bárki mást. És miután felidegesítem magam, úgy érzem, jobb, ha kiírom magamból a haragom. A családomnak legalábbis mindenképp. Szitkozódom, pufogok, de örülni is tudok. És ami talán a legfontosabb: ez az én szubjektív véleményem, nem pedig a Nők Lapja Café hivatalos álláspontja, pont emiatt lett a rovat neve: Daniella kiakad. 

Régóta érik már bennem ez a kiakadás, nem gonoszság vagy bántani akarás van mögötte, csupán egyszerű értetlenség. A Hajdú-Sarka Kata jelenséget sosem sikerült dekódolnom. De nem igazán foglalkoztatott a dolog. Engem nem izgat a házasélete, az anyasága, a férje parkolási szokásai, sőt az sem, milyen iskolába jár.

Azon viszont kiakadtam, hogy a nemrégiben riportergyakornokká avanzsált Hajdúné milyen bátorsággal kritizálta múlt hét pénteken Kate Middleton esküvői ruháját. A csipke neki túl régimódi volt, a ruha unalmas, sőt úgy igazából semmivel sem volt megelégedve. Arról persze halvány lila fogalma sincs az ország legtapasztaltabb divatszakértőjének, hogy egy királyi esküvőn milyen kitételeknek kell megfelelnie a ruhának, vagy hogy Kate Middleton miért és milyen csipkét választott. A lényeg az, hogy az ő ruhája sokkal szebb és csillogóbb volt, mint a leendő királynéé. És persze sokkal kihívóbb, amolyan mindent megmutató kristályos selyemruha, amilyet az ember a szalagavatóra választ, hogy a közös keringőnél magába bolondítsa Gyuszit a négy céből.

daniella kiakad - sarka kata
daniella kiakad - sarka kata

Az már mellékes, hogy Kata gond nélkül vonult be fedetlen vállal a Bazilikába, ami pedig a legnagyobb illetlenségek egyike. (Még az egyébként mindent megmutatni szerető Rubint Réka is kendőt terített a vállára.) De hát mit számít ez. Ő tudja a tutit. Pont ezért választ zsugorfóliára emlékeztető bőrminit vagy villant mellbimbót különböző nyilvános rendezvényeken. Már alig várom, hogy nyílt levélben adjon divattanácsokat II. Erzsébetnek, miszerint a sárga idén már nem menő, a kalap pedig letűnt korokat idéz…

Fotó: Sanoma Archív/Nagy Zoltán
Fotó: Sanoma Archív / Nagy Zoltán

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top