Öltözködjünk

20×20 centis kockában a jövője

Az e heti WAMP kiemelt dizájnere nem ruhákban, hanem mozaikcsempékben utazik. Persze senki ne a vasútállomások unalmas borításaira gondoljon...
Vasárnap (március 20.) ismét WAMP, a helyszín újra a Millenáris Park. És ugye már mindenki tudja, a cikk végén kupon! 

WAMP
 Made in Hungary – Sarkadi Fanni

Kauker Szilvia hagyományos burkolólapokat, cementlapokat készít 2006 óta magyarpolányi műhelyében a MOZA cementlap-manufaktúra vezetőjeként – másfél évszázados múltra visszatekintő, lassan feledésbe merülő kézműves-technológiát alkalmazva (és egy kicsit más szemlélettel, mint ami az elmúlt 100 évet jellemezte). Az efféle burkolatot több névvel is illették, például „cementlap”, „mozaiklap”, „mettlachi”.
Innen az elnevezés: a MOZA név a mozaiklap szóból ered.

WAMP

A műhely illatát nagyon szeretem. Azt a jó kis olajos-cementes műhelyhangulatot. Ezenkívül az is nagyon jó érzés, amikor összeáll egy felület, s megszületik egy tér. Mi mindig csak 20×20 cm-es kis szeletekben látjuk a végeredményt, s még most, évek után is rácsodálkozom egy-egy elkészült munkára, mert olyan hihetetlen, hogy egy nagy padló a kezünk alatt, kicsi darabokból született meg, állt össze egy óriás egésszé” – mesélt munkája szépségeiről Szilvi.

Web: http://www.moza.hu/

Kattints a kuponra, és nyomtasd ki
Kattints a kuponra, és nyomtasd ki!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top