Öltözködjünk

Mekkora a melled?

Kicsit kibuggyan a melled belőle? Felcsúszik a pántja? Behorpad? Biztos, hogy jó méretet hordasz? Megmutatjuk, hogyan mérd meg magad.
Mekkora a melled?
Pamut vagy csipke? Férfiak a fehérneműkről

Hogyan állapíthatjuk meg a helyes méretet?

A fehérneműk méretét a test körméreteiből kiindulva határozhatjuk meg. A méret megállapítása azonban nem mentesít a próba alól.

Melltartóméretek

A melltartóméret helyes megállapításához kétszer kell méretet vennünk: a mell alatti törzskörméretet és a mellbőséget. Mérjük meg a mell alatt szorosan a testünk körméretét, és kerekítsük 5-tel osztható számra! Ez lesz a melltartókörméretünk. Ezt követően végezzünk hasonló mérést a mérőszalagot nem túl szorosan körbevezetve a mell legerősebb pontján. A kosárméret a mell alatti körméret és a mellbőség különbségéből ered.

Katt a nagyobb képért!

Katt a nagyobb képért!
Katt a nagyobb képért!

Katt a nagyobb képért!

Katt a nagyobb képért!

Mérd le, hogy mekkora kosárra van szükséged!
Katt a nagyobb képért!

Tudtad…

…hogy a melltartók méretezésénél a 75, 80, 85… stb. szám nem a mellbőséget, hanem a mell alatti körméretet jelöli?
…hogy a melltartók méretezésénél a betűk (A, B, C, D, E, F, G) a mell teltségére utalnak? Az A a legkisebb, a G a legteltebb mellet jelöli, a testünkhöz viszonyítva.
…hogy a széles vállpántok kényelmesebbek, mert nem vágnak be, mivel elosztják a terhelést a vállon.

Melltartó és body mérettáblázat

Melltartó- és bodyméret-táblázat
Katt a nagyobb képért!

Fűzőnadrág mérettáblázat

Fűzőnadrág-mérettáblázat
Katt a nagyobb képért!

Tudtad…

…hogy az előformázott, varrás nélküli melltartókosár kerek formát ad a mellnek? Mivel nincs rajta varrás, semmi sem nyom, nem dörzsöl a kényes pontokon. Akár hason fekve is súlyzózhatunk benne, nem fog irritálni.
…hogy miért jók a neccbetétek a melltartókon? Elsősorban a háton, a lapockáknál és a két mell között gyűlik össze, a „felesleges bőr”, a betét segít láthatatlanná tenni azt.

A legnagyobb melltartóhibák

Mekkora a melled? Ha túl kicsi, naná, hogy melled itt-ott ki fog buggyanni, és a pánt is körbe be fog vágni. Ez nemcsak hogy nem szép látvány, de hosszú távon sajnos nem is egészséges.

Mekkora a melled? Ha túl nagy, biztos lehetsz benne, hogy be fog horpadni, sőt a pánt is le fog csúszni, az pedig egész napra elég kényelmetlen.

Mekkora a melled? Ha nem jó a fazon, könnyen lehet túl nagy rés a melleid között, vagy hirtelen felkerülnek a nyakadba a kebleid.

Forrás: Triumph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top