Öltözködjünk

Ne csak edd, hordd is: mézszínű ruhák

A sárga sokaknál került az utált színek közé, pedig ha néhány egyszerű szabályt betartunk, akkor akár a gardrób favoritja is lehet belőle. Megtanítunk szeretni a sárgát.

A sárga az egyik legfeltűnőbb szín, ezért teljesen érthető, hogy sokan ódzkodnak tőle, ráadásul az sem mellékes, hogy milyen bőr- vagy hajszínhez milyen sárgát választunk.
Ha valakinek sárgás vagy barnás az arcbőre, akkor neki az élénk árnyalatok fognak jól állni. Akinek viszont szürkés, zöldes a természetes bőrszíne, az a pasztellsárgák között válogasson. Ha nem tudod eldönteni, hogy melyik csoportba tartozol, akkor tükör előtt próbálgasd a színeket; ha jó sárgát választottál, akkor a szín ki fogja emelni az arcodat, ha viszont rosszat, akkor sápasztani fog.

Kanáriságra és társai

Ne csak edd, hordd is: méz színű ruhák

Az élénksárgák eléggé erőteljes színek ahhoz, hogy megadjuk nekik a kellő tiszteletet. Szigorúan tilos harsány árnyalatokkal keverni, például élénkzöld, pink vagy türkizkék színekkel. Ellenben jól mutatnak vele a különböző árnyalatú szürkék, a halványabb barnák és az örök klasszikus, a fekete. A főszabály pedig az, hogy a szettünket feltupírozó sárgáknak ugyanolyan árnyalatúnak kell lenniük, ezért aki nem biztos a saját szemében, az inkább ne kockáztasson. Nem szép látvány, ha valaki önmagát megerőszakolva próbál meg színhelyes szettet összeállítani. Ami pedig legalább ilyen fontos, az az anyagválasztás, ugyanis nem elég, ha egy szetten belül sikerül összehozni két ugyanolyan árnyalatú sárgát, az sem árt, ha az anyaguk is hasonló; szatént nem keverünk pamuttal és selymet sem vastag, téli kelmékkel.

A sárgát nem könnyű megszeretni, ezért nagyon fontos, hogy csak azért, mert hirtelen beleszerettünk egy kanárisárga kabátba, még nem kell felvásárolni a boltban található összes sárga holmit.

Visszafogott pasztellek

Ne csak edd, hordd is: méz színű ruhák

Ha nagyon szigorúak szeretnénk lenni, akkor a képen szereplő darabok közül egyik sem kimondottan sárga, azonban ezek az árnyalatok azok, amelyek hideg színtípusú embereken igazán jól mutatnak, mézszínű, halvány tónusok. Ha valaki ezekre az árnyalatokra szavaz, annak nem árt számolni azzal, hogy smink nélkül nem igazán fognak mutatni. Az élénksárgákkal ellentétben ezeket a színeket lehet egymással keverni, ugyanis jóval kevésbé hangsúlyosak, mint mondjuk a napsárga. Ha tutira szeretnél menni, akkor keverd púderes színekkel vagy sötétebb barnával, az igazán bátrak pedig zölddel vagy pinkkel is felturbózhatják. Ami pedig a legfontosabb, hogy a halvány színek mellé szinte kötelező a hangsúlyos kiegészítő, ugyanis a  bőrrel majdnem azonos színű árnyalatok jellegtelenné tehetik a szettet karkötők vagy fülbevaló nélkül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top