Öltözködjünk

5 kötelező ruhadarab őszre

Új évszak, új trendek. Ez persze nem azt jelenti, hogy a meglévő ruhákat a kukába kell dobni, de aki megengedheti magának, az elkezdheti a vérfrissítést a szekrényében. Megmutatjuk, hogy melyik az az öt darab, amivel érdemes kezdeni.

5 kötelező ruhadarab őszreNadrág szigorúan a ’70-es évekből

Magas derék, bő és élére vasalt szár – a ’70-es évek nadrágjait ezek a tulajdonságok jellemezték. A családi fotóarchívumban kutakodva arra is fény derülhet, hogy a férfiaknak hetyke bajusz, a nőknek pedig göndör Charlie-fazon dukál az elsőre talán szokatlan fazon mellé.

A nagy kedvenc 2010-ben újra visszatér, és nagyon gyanús, hogy nem kell sokat várni arra sem, hogy elöntsék a boltok polcait. Vékony lányokon mutat igazán jól, ezért 40-es méret felett nem érdemes bevállalni. Aki alacsony, szigorúan csak magas sarkú cipővel hordja, ugyanis a bő szabás vastagítja és rövidíti a lábat. Garbóval vagy inggel érdemes viselni, és egy maszkulin szabású mellény vagy zakó nem ronthat az összhatáson.

 

 
5 kötelező ruhadarab őszreNew Look újra

Az ’50-es évekhez és Christian Diorhoz kötődik az úgynevezett New Look irányzat, amely a második világháború után újra divatba hozta a nőies formákat, a széles csípőt és a vékony derekat.

A stílus ugyan egy az egyben nem tér vissza, de a magasított derekú, térd alá érő körszoknyák előtt nagy jövő áll, legalábbis ami az elkövetkező szezont illeti.

A fazon nagy előnye, hogy mindenkinek jól áll, de akinek vastag a bokája és a vádlija, az magas sarkú cipővel hordja, ugyanis ez a hossz erősíti a lábat. Nőies blúzokkal és rövid szabású zakóval illik hordani.

 

 

 

5 kötelező ruhadarab őszreBőrdzseki

A bőrdzsekik igencsak megosztották a szerkesztőséget, ki imádta, ki pedig utálta. Az idei szezon azoké lesz, akik rajonganak a Top Gunból ismert pilótafazonokért. Persze nem az ócska, töredezett műbőr darabokra gondolunk.

Aki bőrdzsekivásárlásra adja a fejét, az – ha teheti – vegyen eredeti bőrből készült fazont, vagy keressen olyan műbőrt, amely jó minőségű és puha. Nincs csúnyább egy töredezett anyagú kabátnál.

Idén ősszel a bélelt darabok kerülnek előtérbe, és senki ne a törökországi piacokról ismert fényes műselyem bélésre gondoljon. Ha bőrkabát, akkor szőrmebélés, idén ez a szabály. A kosztüm kivételével mindenhez passzol, úgyhogy akár még jó befektetés is lehet.

 

 

5 kötelező ruhadarab őszreKurt Cobain után szabadon

Soha nem gondoltuk volna, hogy a kinyúlt pulcsik iránti rajongás újra szárnyra kap, idén azonban ismét divat lesz az igénytelenség. A ’90-es évek elejét idéző kinyúlt pulcsik olyan kötelező darabnak számítanak a következő hónapokban, mint nyáron a flip-flop papucsok.

Ha van egy kis szerencsénk, akkor a zsíros haj elhagyható kiegészítője lesz.

Szűk nadrágokhoz vagy szoknyákhoz ajánljuk, hosszú nyaklánccal vagy sok karkötővel. Figyelem, a kinyúlt, nagy pulcsi viselése még nem indokolja, hogy valaki igénytelen vagy ápolatlan legyen!

 

 

 

5 kötelező ruhadarab őszreVékony láb előnyben

A vastag harisnyák közül most a világos árnyalatoké lesz a főszerep. Rossz hír, hogy vastag lábon nem mutat jól, ugyanis optikailag még néhány centit rádob a lábakra. Nadrággal szigorúan tilos hordani őket, és csak színben hozzá illő cipővel mutatnak jól.

Esős időben senki ne próbálkozzon velük, ugyanis tapasztalatból állítjuk, hogy az apró sárfoltok eltávolíthatatlanok.

Hasznos tipp: mindig rakj betétet a cipődbe, ha világos harisnyát választasz, ugyanis a bőr belső rész nyomot hagy a kényes színű anyagon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top