Öltözködjünk

A világ legelőnytelenebb cipője

A klumpa és a magas sarkú cipő vad románcának eredménye a világ legrondább cipője, amelynek sikerült letaszítania a trónról a szintén nem szépségdíjas Crocsokat.

Nagy nehezen túltettük magunkat a holdjárókon, sőt már a híres görbe talpú cipőkre sem pfujolunk hangosan, de a magas sarkú klumpákra már nincs mentség. Egyetlen kérdés jut csak eszünkbe: miért kellett ez? Hát kinek ártottunk akkorát, hogy ezzel az ormótlan cipővel büntet minket?

A világ legelőnytelenebb cipője

Ráadásul nem elég, hogy csúnya, de még végtelenül előnytelen is: vastagítja a bokát, szélesíti a lábfejet, és az egésznek olyan hatása lesz, mintha valami ormótlan, ortopéd gyógycipő lenne a lábunkon. A klumpát még értjük, sokaknak vált be ideális nyári viseletként a fapapucs, és a „kettes bel” kacér mosolyú dokijának is elég jól áll, persze szigorúan fehér köpennyel. A kilencvenes években pedig sokan utcára is hordták az akkoriban színes szegecsekkel és virágokkal feldíszített fazonokat. Aztán a divatőrültek visszaadták a fatalpú lábbeliket az egészségügynek, és a bokanagyobbító, bőrkeményedés-gyártó klumpák ismét a feledés homályába merültek.

A világ legelőnytelenebb cipője
A világ legelőnytelenebb cipője

Egészen mostanáig. Az elmúlt néhány szezonban már lehetett sejteni, hogy valami készülődik cipőfronton, sejtettük, hogy a platformcipő még nem lesz elég harsány, kell valami, ami tutira kitöri a bokát, valamint még a legerősebb idegzetűeknél is kiveri a biztosítékot. És íme, sikerült: megalkották a hetvenes évek divatjára hajazó magas sarkú klumpákat, amelyek szerkesztőségünk egybehangzó véleménye szerint letaszították a trónról a világ legcsúnyább cipőinek kikiáltott Crocsokat – amelyek viszont legalább kényelmesek.

A ronda cipőkről azt gondoljuk, hogy legalább nem okoz gondot a hordásuk, nem sanyargatják a lábat, és nem okoznak csúnya vízhólyagokat, de ebben az esetben senki ne gondolja, hogy az ormótlan külső kényelmes belsőt takar. Egyrészt a fatalp hosszú távon borzasztóan kényelmetlen. Másrészt – mivel egyáltalán nem hajlik a talp – a járás nagyjából öt perc után lesz szinte elviselhetetlenül kényelmetlen. Ami pedig a külsőségeket illeti: jobb számolni vele, hogy sem vékony, sem pedig vastag lábon nem áll jól, és jelenleg sajnos egyetlen olyan ruhadarab sincs a piacon, amellyel jól mutat.

Kate Beckinsale
Kate Beckinsale
Miley Cyrus
Miley Cyrus

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top