5 divatszabály, amit ideje felrúgnod

Kövess minket a facebookon!

f Ajánlom
Nagymamáink divatszabályai között vannak olyanok, amiket a mai napig érdemes betartani, de vannak olyanok is, amiket trendkövető, divatérzékeny nőként ideje sutba vágnod. Azt viszont ne feledd: a szabályok felrúgása nem egyenlő az ízléstelen öltözködéssel!

1. A cipő menjen a táskához!

Valószínűleg a leginkább berögzült szabály, amely alól nehéz kivonni magunkat. Pedig ma már nem kell görcsösen ragaszkodni ahhoz, hogy a cipővel azonos színű táska keretezze az öltözéket. Főleg akkor, ha nem valamilyen formális eseményen kell megjelenni.
Tipp: a cipőnek és a táskának a ruhánkhoz kell passzolnia, nem pedig egymáshoz, így sokkal többféleképpen tudod kombinálni a meglévő darabokat.

Next
Next
Next
Next


2. Ne keverd a fémeket!

Arany az ezüsttel?! Ezüst a bizsuval?! Bizony, nemegyszer hallottam, hogy ne kombináljam a különböző nemesfémeket vagy az eltérő fémes csillogású bizsukat. Pedig megér egy próbát az összepárosításuk. És ki ne érzett volna egy kis bizsergést, ha megszeg egy szabályt – még akkor is, ha az ilyen aprócska!
Tipp: ha nem bízol magadban, ne hétköznap kísérletezz! Viselj buliban sok ezüst karkötő mellett néhány arany- vagy bronzszínűt, vagy aranyszínű, flitteres felsőhöz viselj ezüst ékszereket.

Pimkie
Pimkie
Bijou Brigitte
Bijou Brigitte

 

3. Nyitott orrú cipőhöz ne viselj harisnyát!

Az őszre ajánlott nyitott orrú cipőkkel már kilőttük ezt a szabályt, hiszen a legelvetemültebb trendőrök sem várják el, hogy megfagyjunk. Tavasszal nemhogy a nyitott orrú cipőhöz, de szandálhoz is kötelező lesz harisnyát, illetve zoknit viselni.
Tipp: a szabályellenességnek is vannak szabályai – csakis varrás nélküli zokni vagy harisnya jöhet számításba, amelyhez húzz magas sarkú szandit vagy cipőt.

Dsquare
Dsquare
Pimkie
Pimkie
H&M
H&M4. Feketéhez barnát vagy tengerészkéket soha!

A fekete, a barna és a tengerészkék mind semleges, sötét színek, amelyek együttes viselésétől nagyanyáink óva intették lányaikat. Pedig ha belegondolsz, egy vibráló barna csizmával viselt fekete ruha nagyon elegáns lehet, a teveszőrszín pedig fiatalossá teszi a komor feketét. Ugyanígy a tengerészkék és a fekete összhangja is klasszikus. Mit szólsz például egy fekete nadrághoz, hozzá fekete-fehér csíkos pamutblúzhoz és sötétkék blézerhez?

H&M
H&M
Mango
Mango
Esprit
Esprit


5. Mindig viselj kiegészítőket!

Öv, ékszerek, kendők és sálak, hajpántok, sapkák… a kiegészítők dobják fel az öltözéket. Mivel manapság ezek önmagukban is elég látványosak, hivalkodóak, előfordulhat, hogy egy-egy ékszer, nyaklánc vagy sál csak ront az összképen.
Tipp: ha meztelennek érzed magad ékszerek nélkül, szorítkozz a visszafogott darabokra!

H&M
H&M
Mango
Mango
Promod
Promod

 

Címkék: divat trend divattipp
Olvass tovább

Hozzászólások

hornika 2010-11-29 13:58

Bocsika, hogy kétszer küldtem, de először nem engedte :S

hornika 2010-11-29 13:55

A talpa kicsit vastagabb a sarkánál. Szép nőies csizma egyébként. A párom azt mondta róla, hogy jól néz ki (csizma+kabát), de ő nem nagyon ért hozzá :D

hornika 2010-11-29 13:51

Szép, nőies a bőrcsizma, icicpicit a sarkánál vastagabb a talpa. De csatolok róla képet.

Egyébként megkérdeztem a párom, hogy mi a véleménye róla (kabát+csizma), azt mondta, hogy jól néz ki. De lehet, hogy csak nem akart megbántani :D

noroka 2010-11-25 15:07

Pontosan milyen az a lapos talpú csizma? Ha nem nőies, akkor biztosan nem lesz jó a hosszú kabáttal :S Szerintem akkor lehet lapos talpú csizmát és hosszú kabátot felvenni együtt, ha a csizma formás, és a kabát is karcsúsított...

hornika 2010-11-25 14:37

Szerintetek a lapos talpú csizma és a hosszú kabát, az nem illik össze? Tudom, hogy most a magassarkú, hosszúszárú csizmák a divatosaK. De mit tegyek, ha én ezt a fazont szeretem?

centicske 2010-08-12 19:20

"Mindig használj kiegészítőket."

 

Ezzel nemigen értek egyet.

picikezu 2010-01-11 19:26

Hát én attól még nem fogok hülyén kinézni mert ez a divat! Nem fogok műanyag bizsut felvenni aranyékszerhez és szandálhoz zoknit, és egy rakás ékszert magamra aggatni, meg nem is tudom mi volt még, mert eddig sem tetszett és ezután sem fog. Aztán majd én leszek a bedohosodott vénlány (24) :D de legalább nem fogom magamat szégyelni 20 év múlva se.