Öltözködjünk

Mit üzennek a drágakövek? – 5+1 csillogó kő

A gyémánt a nők legjobb barátja, de azért nem vetnénk meg a smaragdot, a rubint vagy a zafírt sem, ha éppen úgy hozná a sors. A drágakövek nemcsak szépek, de számtalan más erényük is van. Kultúrkörtől és tradícióktól függően szerencsét hozó, energetizáló vagy mágikus hatást tulajdonítanak nekik.

Mindegy, melyik drágakőről van szó, mindegyik erőt és gazdagságot szimbolizál. Ha ajándékba kapjuk őket, az biztos jele a szerelemnek, a becsületnek és a hűségnek – a kivételek, mint mindig, erősítik a szabályt.

1. Gyémánt
A drágakövek királynője, amelyről számtalan legenda kering. A gazdagságot, az ellenálló képességet, az egységet, a tökéletességet és az örök szerelmet szimbolizálja. Azt tartják róla, hogy erőt kölcsönöz viselőjének, erősíti az önmagunkkal való egységet és a személyes kisugárzást. A világ leghíresebb gyémántjai közé tartozik a színtelen, csepp alakú Taylor–Burton-kő, amely Richard Burton eljegyzési ajándéka volt Elizabeth Taylor színésznőnek. A díva a nyilvánosság előtt először Grace monacói hercegnő 40. születésnapján viselte az ékszert. A házaspár válása után a színésznő elárverezte a gyémántot, amelyet egy New York-i ékszerész vett meg.

Gyémánt bross
Gyémántbross
Elizabeth Taylor
Elizabeth Taylor


2. Smaragd
Ez a hihetetlenül értékes drágakő a nevét lobogó zöld színének köszönheti, amely a görög ’smaragdos’ (zöld drágakő) szóból származik. Ha zöld smaragddal lepnek meg bennünket, akkor örülhetünk, hiszen ez a kő az igaz szerelmet és a szerencsét szimbolizálja. Továbbá az élet örök körforgása, az erő és a boldogság jelképe. Zöld színe nyugtatóan hat, erősíti az idegrendszert, csillapítja a gyulladásokat, és állítólag gyógyítóan hat a szem szerveire. Egy legenda szerint a rövidlátó Néró császár zöld smaragdlapocskán keresztül nézte a gladiátorok küzdelmét, bár az optikusok szerint ez inkább afféle feltűnő hóbort volt, mintsem a szemüveg korai fajtája.

Smaragd gyűrű
Smaragdgyűrű
Jessica Alba
Jessica Alba

3. Rubin
A feltűnő színű, szenvedélyes rubin a tüzesség, a bátorság, az isteni jóság, az életerő, a fiatalság, a szenvedély és a gyönyör köve. A rubin kiegyensúlyozza az érzelmeket, és megóv az árulástól. Spirituális és testi erőt kölcsönöz viselőjének. Az európai királyságok uralkodói koronáján mindig ez a kő kapta a legkiemeltebb szerepet – a korona elejére helyezték Krisztus szenvedései és vére emlékeként.

4. Zafír
Az égi drágakő, amelyről korábban azt gondolták az emberek, az egész menny ebből van. Pedig a kék nem az egyetlen szín, amiben a zafír előfordul, noha ez a legismertebb. Halhatatlanságot, tisztaságot és bölcsességet sugall. A zafír állítólag erősíti az emberek közötti kapcsolatot, mert ránézve elillan a gyűlölet érzése. A kék, amely az emberiség egyik kedvenc színe, szimpátiát, harmóniát és barátságot vált ki sokakból. Már az ókori Egyiptomban és Rómában is az igazság és a becsület kövének nevezték.

Mit üzennek a drágakövek? - 5+1 csillogó kő
Mit üzennek a drágakövek? - 5+1 csillogó kő

5. Topáz
A szent kőnek nevezett drágakő számtalan színben létezik, úgymint sárga, barna, zöld, kék vagy rózsaszín. Az erőt és a hatalmat szimbolizálja, ösztönzi a szellemi fejlődést. Akinek szüksége van inspirációra, kérjen topázt karácsonyra. A kő élénkíti a szellemet, elősegíti a koncentrációt, segít legyőzni a gátakat és a nehézségeket, és uralja a szenvedélyt. Az egyiptomiaknál Ré, a napisten köve volt, őt tartották a termékenység és az élet istenének is.

+1: Gyöngy
A gyöngy ugyan nem tartozik a drágakövek közé, de mindig a különlegesre, az értékesre és a tökéletességre asszociálunk, ha meglátjuk. Ahogy a hold, úgy a gyöngy is a nőiesség szimbóluma. A szexualitást, az önállóságot és a szépséget jelképezi, a szerelem, a béke és a boldogság szimbóluma. Az orvosok szerint jó a gyomorproblémák és a fejfájás kezelésére. Ha ezeket stressz okozza, nem csoda, hiszen sokunkat megnyugtatna egy ajándék gyöngysor. Érdekesség, hogy a perzsa mitológia szerint az igazgyöngyök az istenek könnycseppjeiből keletkeztek, a görögök szerint viszont a harmatból keletkezett, amely éjszakánként a holdról a felszínre jövő osztrigákba hullott. A hinduk a rózsaolaj cseppjeiből származtatják az igazgyöngyöt.

Gyöngy nyaklánc
Gyöngy nyaklánc
Rihanna
Rihanna

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top