Öltözködjünk

3 különleges belvárosi ruhaüzlet

Valljuk be: mindannyian vágyunk arra, hogy egyediek, különlegesek, stílusosak legyünk, és mások is így lássanak bennünket. Ehhez nem kell tetőtől talpig dizájnerruhákba öltöznünk, de egy-egy szellemes, finom és nem utolsósorban kiváló minőségű darabbal elismerő pillantásokat zsebelhetünk be. A főváros három újabb dizájnerüzletét fedeztük fel.
 Catwalk

Katt ide az üzletekről készült videóért! »

Alig egy éve nyílt meg a Belváros fekete ékszerdoboza, a Catwalk. Bánkövy Kata grafikus és Bajai Zsuzsanna ruhatervező sok hasonló jellegű boltban és számos tervezővel dolgoztak már együtt. Sok év kölcsönmunka után egyszerre lett elegük a kiszolgáltatottságból, az ötletlopásokból, és a maguk urai akartak lenni. Eltökéltségük hirtelen felindulásból elkövetett gyereke ez az üzlet, amellyel harcba szállnak a megszokott, silány termékekkel, a dizájnermunkának kikiáltott tömegcuccokkal, a mások által felfuttatott márkákkal és tervezőkkel.

Tervezők, márkák

Megnézem
Összes kép (1)

A bolt kínálatának 70 százaléka saját márka, a maradék olyan tervezőknek ad lehetőséget, akik más boltokban egyáltalán nem – vagy csak nagyon kevés helyen – árulnak. Olyan – egy kivételével – magyar tervezőkkel dolgoznak, akik amellett, hogy végtelenül tehetségesek, egyben egyediek, stílusosak. A boltba bekerült tervezők nem utolsósorban rugalmasak, megrendelésre, méretre is készítenek ruhákat.

Célközönség

A tulajdonosok vállalják, hogy az üzletben árult cuccok nem szólnak mindenkinek, nem is ez a céljuk. Sokkal inkább azt szeretnék megmutatni a magyaroknak, hogy stílusos egyediségért és merészségért nem kell Londonig futni.

Árak

A hetente a felismerhetetlenségig átrendezett, állandóan megújuló boltba minden héten befutnak újabb és újabb ruhák, amelyekért érdemes bekukkantani. Az árak természetesen nagyon változóak, ugyanúgy megtalálhatók a 950 forintos gyűrűk, mint a 150 000 forintos dizájnertáskák, de minden termék tervezett – még a bugyi is. A bolt egyik legcsábítóbb helye a kincsesláda, amelyből maximum 3000 forintért válogathatunk.

Elérhetőség:
1052 Budapest, Galamb utca 7.
Nyitva tartás: kedd–vasárnap: 10–19

www.catwalkbudapest.com

A szerkesztőség három kedvenc darabja:

3 különleges belvárosi ruhaüzlet
3 különleges belvárosi ruhaüzlet
3 különleges belvárosi ruhaüzlet

 


 Fregoli

 
Az előző üzlet tulajdonosaihoz hasonlóan Pallai Bernadett és Türkoglu Ipek is úgy döntött, saját üzletet nyit annak ellenére, hogy ruháikra, táskáikra és kiegészítőikre Budapest számos dizájnerüzletében rábukkanhatunk. A retrohangulatú Fregoli alig fél éve várja a vásárlókat. Ottjártunkkor meggyőződhettünk: ezért érdemes átverekedni magukat a felújítások miatt ostromállapot uralta utcákon.

Tervezők, márkák

Megnézem
Összes kép (1)

Pallai Bernadettnek, az Aquanauta tervezőjének nőies ruháit még a kritikus, konzervatívabb ízlésű hölgyek is rendszeresen megdicsérik a kiváló minőség miatt. Nagy bók ez azoktól, akik valószínűleg nem egynyári holmikon szocializálódtak. A két tulajdonos közös márkája, a Detti és Ipek bájos, pöttyös noteszei és pénztárcái ajándéknak is tökéletesek, már ha képesek vagyunk megválni tőlük. A vásárlók többségét kitevő külföldiek egyenesen rajonganak a nem szokványos, ugyanakkor magyaros jellegzetességeket magukon hordozó darabokért. Türkoglu Ipek nevéhez fűződnek továbbá a Balkantango balkáni városokról elnevezett gumitáskái és az Instant Hungary retrofeliratos pólói is.

Célközönség

A fellelhető sokszínű és többféle stílusú felhozatalnak köszönhetően a legszélesebb korosztály megtalálja a számítását – nők és férfiak egyaránt.

Árak

Az árak legalább olyan barátságosak, mint a bolt maga. Ruhákat 20–25 000, táskákat 8–25 000 forintért kaphatunk, a pénztárcákért a legvészesebb esetben 6500 forintot kell a kasszánál hagynunk. Ne feledkezzünk meg a pár ezres apróságokról sem, amelyekből egyre többet és többet találni a boltban.

Elérhetőség:
1056 Budapest, Bástya utca 12.
Nyitva tartás: hétköznap: 10–19, szombat: 11–17
www.fregoli.co.hu

A szerkesztőség három kedvenc darabja:

3 különleges belvárosi ruhaüzlet
3 különleges belvárosi ruhaüzlet
3 különleges belvárosi ruhaüzlet

 

 Retrock Deluxe

 
Líbor Róbert és Gyöngyösi Dóra szerelemgyereke, a Retrock dizájnerbolt Szegeden született, és 2004 körül költözött velük Budapestre. Nem sokkal később a szülők úgy érezték, stílusban kinőttek már a színes, harsány, tiniszívekhez közelebb álló vállalkozásból, és megalapították a Retrock elegáns, komolyabb kategóriás nagy testvérét, a Retrock Deluxe-ot.

Vásárlóközönség

A meseszép Károlyi-kerttől néhány lépésre lévő elegáns üzletben az elegáns, kevésbé harsány, de igenis bohém darabokra bukkannak azok a nők és férfiak, akik az igényes dizájnerdarabokat keresik. Bár a vásárlók nagyobb része külföldi, érdemes felkeresni a boltot, ahol néhány extrém esettől eltekintve a Váci utcában tanyát vert fast fashion divatbirodalmak árkategóriájában válogathatunk többségében magyar tervezők munkái között.

Árak

Megnézem
Összes kép (1)

Felsőket 7000 és 20 000, kabátokat 25 000 és 60 000, ruhákat 15 000 és 40 000 forint között találunk. A legnépszerűbbek a kiegészítők és a vintage táskák, amelyeket különös gonddal válogatnak ki a tulajdonosok.

Tervezők, márkák

A Retrock néhány saját ruháján és kiegészítőjén kívül a földszinten található férfiruhákat Ahn Tuan, a Freedoom és Lakatos Sándor jegyzi. A galérián található finom nőbirodalomban Nanushka-, Je Suis Belle, Nagy Adrienn-, Szép Szidónia-, NES ruhák, cipők és táskák kelletik magukat. Az említett tervezőkhöz a napokban két, különleges darabokat tervező dizájner, Szegedi Kata és Mojzes Dóra is csatlakozik.

Elérhetőség
Budapest, Henszlmann Imre utca 1.
Nyitva tartás: hétfő-péntek: 10.30–19.30, szombat: 10.30–15.30
www.myspace.com/retrockdeluxeshop
www.retrock.com

A szerkesztőség három kedvenc darabja:

3 különleges belvárosi ruhaüzlet
3 különleges belvárosi ruhaüzlet
3 különleges belvárosi ruhaüzlet

Nézd meg az üzletekről készült videónkat:


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top