Öltözködjünk

Shopping angol módra – Tippek, trükkök Angliába utazóknak!

Ruhát keresel, amely stílusos, és nem kerül sokba? Akkor irány a divat otthona: Anglia! Remek alkalom arra, hogy összekösd a tavaszi kiruccanást egy kis hétvégi shoppinggal.

Anglia a „high street fashion” otthona, ahol mindenki talál kedvére valót, és még a méret miatt sem kell aggódnia, hiszen messzemenően nagyobb a kínálat, mint itthon. Ha már eleged van az állandó vásárlás utáni lelkiismeret-furdalásból, és szeretnéd, hogy egy-két ruhadarab megvétele után még a pénztárcád se legyen teljesen üres, akkor itt a helyed!

Hol kezdjük, mit és mennyiért?

Erre indulj:
Divatkalauz (London Fashion Streets) »
London kedvenc bevásárlóutcái és üzletei »

Íme pár név, amelyet mindenképpen érdemes már az elején megjegyezned: Primark, New Look és Topshop. Ezekben az üzletekben női, férfi-, tini- és gyermekkollekciók egyaránt megtalálhatók, mindenki talál a saját ízlésének és méretének valót. Itt fellelhető minden, az ékszerektől kezdve a táskákon át egészen a sminkekig – és persze a fehérneműket se hagyjuk ki.
A legtutibb az egészben, hogy a hírességek tervezte kollekciókhoz elérhető áron juthatsz hozzá. A Kate Moss által tervezett tavaszi kollekció darabjait már 37 £-tól beszerezheted a Topshopban, és Matthew Williamson H&M-nek tervezett kollekciója is a tiéd lehet. Mindemellett a „világmárkákról” sem kell lemondanod, hiszen itt olyan neveket is megengedhetsz magadnak, mint az M&S, a Gap vagy éppen az Office Shoes.

New Look

New Look
Nagyobb fotóért katt a képre!
Primark

Primark
Nagyobb fotóért katt a képre!
Topshop

Topshop
Nagyobb fotóért katt a képre!

Ezekben az üzletekben a következő árakon juthatsz hozzá kedvenc darabjaidhoz:

Topshop: topok 20 £-tól, ruhák 22 £-tól, nadrágok 22 £-tól, sortok 25 £-tól, szoknyák 18 £-tól, dzsekik 28 £-tól, kabátok 50 £-tól, ingek-blúzok 28 £-tól, pulcsik 20 £-tól, leggingsek 12 £-tól, cipők 15 £-tól (lapos talpú), 50 £-tól (kis sarkú), 50 £-tól (magas sarkú), táskák 20 £-tól, ékszerek 5 £-tól, kiegészítők 5–15 £-tól, fehérneműk 3–8 £-tól.

New Look: topok 8–12 £-tól, ruhák 22 £-tól, nadrágok 10–20 £-tól, sortok 16 £-tól, szoknyák 7–22 £-tól, dzsekik 10 £-tól, kabátok 10 £-tól, ingek-blúzok 10 £-tól, pulcsik 10 £-tól, leggingsek 7 £-tól, cipők 12 £-tól (lapos talpú), 12–16 £-tól (kis sarkú), 16 £-tól (magas sarkú), táskák 10 £-tól, ékszerek 5 £-tól, kiegészítők 5–10 £-tól, fehérneműk 3–8 £-tól.

Primark: topok 2 £-tól, ruhák 7 £-tól, nadrágok 10 £-tól, sortok 8 £-tól, szoknyák 8 £-tól, dzsekik 10 £-tól, kabátok 20 £-tól, ingek-blúzok 2 £-tól, pulcsik 4 £-tól, leggingsek 1 £-tól, cipők 3 £-tól (lapos talpú), 10 £-tól (kis sarkú), 15–20 £-tól (magas sarkú), táskák 5 £-tól, ékszerek 1 £-tól, kiegészítők 1–8 £-tól, fehérneműk 1–8 £-tól.

Persze, hogy a finomabb apróságokról (fehérnemű, ékszer, kiegészítők) se feledkezzünk meg, és az előbbi helyeken netán nem találtál volna eleget, íme még néhány ötlet: La Senza, Accessorize (Monsoon Accessorize), Clare’s Accessories. Mindhárom üzletben jó áron juthatsz hozzá kiegészítők, ékszerek és fehérneműk hatalmas választékához: gyűrűk 3 £-tól, nyakláncok 5 £-tól, karkötők 5 £-tól, napszemüvegek 10 £-tól, táskák 8 £-tól – és még rengeteg egyéb.

La Senza

La Senza
Nagyobb fotóért katt a képre!
Accessorize

Accessorize
Nagyobb fotóért katt a képre!
Clare's Accessories

Clare’s Accessories
Nagyobb fotóért katt a képre!

 

 

Ha még ez sem lenne elég, akkor íme még néhány név útravalónak: Warehouse, Oasis, House of Fraser, Dune Shoes, Debenhams, Mango, Jigsaw, Deichmann, River Island, Matalana, American Apparel, Urban Outfitters, ba&sh, Miss Selfridge. Ezekről az üzletekről és a „high street fashion” további márkáiról bővebben itt olvashatsz. »

Kedvet kaptál? Akkor itt az ideje, hogy feldobd a ruhatárad! Irány Anglia!

Olcsó repülőjegyek Angliába: Itt foglalhatsz szállást:
Ryanair
• EasyJet
• Malév
• British Airways
Tovább kereshetsz a www.fapadosok.hu oldalon.
Lastminute.com »
Laterooms.com »
Booking.com»
Enjoyengland.com
Uk.hotels.com »
Utazás Angliában:
Busszal a reptérről Londonba, ill. Anglia egyéb helyeire »
Anglia teljes vonathálózata »
Térkép, amely segít eligazodni London varázslatos utcáin »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top