Öltözködjünk

Légy pocakosan is szexi!

Életed legboldogabb időszakában ne szégyelld a tested változását egy pillanatra sem. Szerencsére a mai kismamaruhák nemcsak kényelmesek, hanem csinosak is, ráadásul úgy tervezték őket, hogy a terhesség után is viselhetők legyenek.

A terhesség első időszakában biztosan felmerül benned a kérdés, hogy érdemes-e egyáltalán kismamaruhákat vásárolni. A 15. hét környékén aztán a tested megadja a választ, bizony, a nagynak hitt póló is szűknek bizonyul majd, a nadrágokról nem is beszélve. Ekkor érdemes átgondolni, mi az, amit mindenképpen be kell szerezni. Régen a zsákruhákon és a kantáros nadrágokon kívül nem sok választási lehetőségük volt a kismamáknak. Szerencsére ezek az idők leáldoztak, és leendő anyukaként az egyéniségedhez illő, csinos és kényelmes ruhákba bújva élheted át a következő hat hónapot.

2in1

2in1
Christina Moda

Christina Moda
Kismama Divat

B.N.A. Kismamadivat

Mielőtt amiatt főne a fejed, hogy mennyit kell ezekre a ruhákra áldoznod, vagy belevetnéd magad a vásárlásba, gondolj át két kérdést:
– mennyi ruhára lehet szükséged,
– mennyi pénzt tudsz kismamaruhákra áldozni.

Nadrágok

Mivel kismamaként a haskerületed növekszik meg a terhesség alatt a legjobban, az első változások is itt következnek be. Amikor egyszer csak nem tudod becipzárazni a kedvenc farmerodat, érdemes beszerezni egy kismamanadrágot.

• Havonta új nadrágot vásárolni anyagi csőd lenne, ezért válassz olyat, aminek a hasad felől állítható vagy bővíthető a derékrésze.

• Figyelj a nadrág szabására, legyen jól elvágva derékvonalon, különben a pamutrészt nem fogod tudni felhúzni a hasadra, a nadrág pedig nem lesz kényelmes.

• Még mindig lehet kapni kantáros nadrágokat is, de ezek csak a nagyon magas és vékony nőknek állnak igazán jól.

• Bőséges a választék a kismamáknak kifejlesztett, jó szabású, gombok, zsebek és cipzárak nélküli melegítőtől az elegáns nadrágokig.

• Figyelj arra, hogy a pocakbetét egyenletesen simuljon a hasadra, ne legyenek rajta gyűrődések.

2in1

2in1
Brendon

Brendon
H&M

H&M

Szoknyák

Egy jól megválasztott elasztikus szoknya tavasszal és nyáron nagyon jól kihasználható, kedvenc darab lehet.

• Kismamáknak nem tilos a fekete, ráadásul bármilyen színnel és mintás darabokkal is jól kombinálhatod.

• A szoknya sose legyen rövidebb a térdvonalnál, a maxi viszont megengedett.

2in1

2in1
Maternelle

Maternelle
Brendon

Brendon

Ruhák

Igazi kinccsé válhat egy kismamaruha, amely nemcsak nagyon kényelmes viselet a nyári melegben, de elképesztően csinos lehetsz benne.

• Főleg, ha leszámolsz magadban azzal a tévképzettel, hogy a gyermeküket váró nők csak nagyméretű, zsákfazonú ruhát vehetnek fel. Hidd el, ezekben hatalmasnak nézel ki.

• A kismamáknak nagyon jól állnak az élénk, boldogságot sugárzó színek, és a nagy minták is sokkal jobban mutatnak nagy felületen.

• Kora tavaszi napokon a ruhát harisnyával és csizmával vagy a még mindig divatos leggingsszel is viselheted.

H&M

H&M
2in1

2in1
Maternelle

Maternelle

Felsők

Egy-két kismamafelsőt mindenképp érdemes beszerezned, mert a sajátjaid idővel nagyon rövidek lesznek. Nyáron a jól nyúló anyagból készült atléták és a bolerók is jó szolgálatot tesznek, ezeket ráadásul később is viselheted.

• A mell alatt vágott felsőben rendszeresen terhesnek nézik az ember lányát, hacsak nem modellalkatú. Most, hogy tényleg babát vársz, viselj bátran empire fazonú felsőket!

• A tunikák farmerrel nagyon csinosan mutatnak, hűvösebb időben is viselheted, ha aláveszel egy spagettipántos topot, fölé pedig dzsekit kanyarítasz.

Christina Moda

Christina Moda
2in1

2in1
H&M

H&M

Néhány plusztipp:

• Kismamaruha vásárlásakor mindig a saját méretedet keresd, majd a terhesség végén, amikor már nagyobb lesz a combod, a karod és a feneked, keresgélhetsz az eggyel nagyobb méretek között is.

• Saját (nem kismama-) ruháidat is használhatod, ha a pocakodra húzható kismamaövet, úgynevezett bandázst vásárolsz.

H&M
H&M

• Válassz mindig természetes alapanyagú ruhákat, a legjobb a pamut, a vászon vagy a viszkóz. Ha az alapanyag túl sok elasztánt tartalmaz, nem szellőzik jól a ruha.

• Nem vagyunk hollywoodi sztárok, akik hetek alatt szabadulnak meg a terhesség során felgyülemlett pluszkilóktól, és nyerik vissza versenysúlyukat. Pár hónapig még biztos, hogy szükséged lesz egy-egy bővebb fazonú, mégis csinos felsőre vagy szoknyára. Arról nem is beszélve, hogy félre tudod ezeket tenni a következő terhességedig.


Még több divat:
Tavaszi divat: fazonok, formák »
• Tavaszi divat: anyagok, minták »
A tavasz divatszínei »
Fórumajánló:
Kismamaruha szabásminták »
Kismamaruhát turiból »
Kismamaruhát hol? »
Tipp:
Kismama.lap.hu »
Babaruha.lap.hu »
Kismamaruha.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top