Öltözködjünk

A tavaszi-nyári szezon anyagai, mintái – Te melyiket választanád?

Feltérképeztük, kiválogattuk, összegeztük és most közreadjuk, melyek lesznek a 2009-es tavaszi–nyári szezon legmenőbb sziluettjei, legizgalmasabb formái, legtrendibb színei, sőt azt is eláruljuk, kinek melyik überdivatos darabba érdemes beruháznia.

Vasalatlanul

A tavaszi-nyári szezon trendszíneiről itt olvashatsz! »

Létezik egy különleges női alfaj, ők imádnak vasalni, a legtöbben azonban legszívesebben örökre kitörölnék ezt a tevékenységet a házimunkák sorából. Nincs is annál rosszabb, mint nyáron, 35 fokban simítani, hajtogatni a ruhákat! Szerencsére a tervezők tavasszal felmentenek bennünket: gyűrt anyagok, egyenetlen felületek, bordás szövetek a sláger.

H&M

H&M
Mango

Mango
Next

Next


Így kombináld:

Viseld magában, vagy gyűrhetetlen anyagból – például selyemből vagy dzsörzéből – készült másik darab ellenpólusaként. Egy dolog azonban fontos: ne ilyenkor vesd be a „most keltem az ágyból” frizurát, mert a végén túl hanyagnak hatsz.

Kinek áll jól?
Modern csajoknak, akik tényleg tudják viselni a ráncokat, és nem tűnnek tőle gondatlannak.

 Rojtozódj!

 
A vadnyugati stílus 2009 elején új formát ölt: a kockás ingek és a cowboycsizmák helyett a rojtokkal találkozunk a szoknyákon, a ruhákon és a dzsekiken. A poros-koszos vadnyugati lányok bőrmellényei helyett a rojtok a nagyváros elegáns fegyverforgatóin tűnnek fel, a klasszikus ceruzaszoknya vagy a lágy esésű nyári ruha ékévé válnak.

Deichmann

Deichmann
Next

Next
Mango

Mango

 
Így kombináld:

A rojtos darabokat egyszerűekkel párosítsd, így egyrészt nem tűnik a megjelenésed túl soknak, de túl egyhangúnak sem.

Kinek áll jól?
A világos rojtok ruhaként néznek ki eszement jól, sötét változatban inkább azonos színű szoknyákon vagy kabátokon mutatósak. Vigyázat, a rojtok erősítenek, így ha széles vagy csípőben, jobb, ha a szoknya helyett rojtos kabátot választasz. Ha nem tudod elképzelni magadon, mit szólnál egy rojtos táskához?

 Nyolcvanas évek

 
A nyolcvanas évek újabb és újabb felfedezni való ruhadarabjai az elmúlt szezonokban visszatértek a divat véráramlásába. A színes csőnadrágok helyét idén a márványmintás farmer veszi át. Csak csínján és kellő iróniával bánj ezekkel a darabokkal!

Mango

Mango
Springfield

Springfield
Bijou Brigitte

Bijou Brigitte

 
Így kombináld:

Tetőtől talpig a nyolcvanas évek stílusába öltözni szigorúan tilos! Nem majmolásról van szó, csupán néhány kevésbé elvetemült stíluselem átvételéről. Úgyhogy a márványmintás farmerhez tilos fehér sportcipőt és popbandákat ábrázoló pólót húzni!

Kinek áll jól?
Mindenkinek, aki részese volt a nyolcvanas éveknek, és kellő iróniával tekint vissza rá. Aki pedig nem, az bánjon csak csínján a merész cuccokkal, különben könnyen nevetség tárgyává válhat.

 Második bőr

 
A rocksztárok holmijai, a fétisszerelések és a motorosdzsekik idén helyet követelnek maguknak minden nő gardróbjában. A változatok sokfélék, a bőrből készült ruhadarabok lendületet, dinamikát és egy kis vagányságot kölcsönöznek a viselőjüknek.

Promod

Promod
Laura Biagotti - Táskapláza

Laura Biagotti – Táskapláza
Esprit

Esprit


Így kombináld:

Mivel extravagáns darabokról van szó, öltözz minél egyszerűbben, vagy viselj a robusztusnak tűnő bőr mellé finom anyagból készült darabokat.

Kinek áll jól?
A bőr a nőknek jobban áll, mint a fiatal lányoknak, mert magabiztosságot sugároz.

 Virágok

Nincs tavasz és nyár virágmotívum nélkül. Gyűjtsd a japán kimonók által inspirált hatalmas szirmokat vagy apróbb, napszítta színű hippi virágokat mixelve akár más mintákkal is!

Next

Next
H&M

H&M
Deichmann

Deichmann

 
Így kombináld:

Ha kezdő vagy a botanikában, akkor figyelj arra, hogy a kiegészítők és a kiegészítő ruhadarabok színe megegyezzen a virágok vagy az alap színével. A kellő trendismerettel megáldott haladók bátran kombinálhatják különböző mintákkal, csak a színharmóniára kell figyelniük!

Kinek áll jól?
A virágminta attól függően, hogy hogyan jelenik meg, más és más. A ruha vagy a szoknya szegélyén finom, kellemes, visszafogott színben rendkívül nőies, a hippistílus virágai pedig bohémak és vidámak. Egy dologra figyelj: minél termetesebb vagy, annál nagyobbak legyenek a minták. A nagy felületek ugyanis a rengeteg aprócska virágtól még nagyobbnak tűnnek.

Ha kíváncsi vagy a tavaszi-nyári szezon legtrendibb formáira és sziluettjeire, gyere vissza holnap!

 

Még több divat:
Tavaszi cipőlexikon – nem csak fanatikusoknak »
Nagy tavaszi divatelőzetes »
Gyönyörű és katasztrofális estélyik az Oscaron »
Tipp:
Divat.lap.hu »
Tavasz.lap.hu »
Divattervező.lap.hu »

 

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top