Öltözködjünk

Gyönyörű és katasztrofális estélyik az Oscaron

Ha az idei Oscar-gálán viselt ruhákat vesszük alapul, kénytelenek vagyunk megállapítani, hogy a válság begyűrűzött Hollywoodba is. Az utóbbi évek legunalmasabb vörös szőnyeges estélyi ruhái közül nehéz volt kiválasztani a legjobbakat, de a legrosszabbakat is!

Ha kíváncsi vagy a díjazottakra, katt ide! »

Az Oscar-díj-átadás a ruhatervezők ünnepe is, akik versengenek azért, hogy az ő kreációjukat viselje egy-egy Oscar-esélyes színésznő. Idén Kate Winslet és Angelina Jolie ruhájára voltunk a legkíváncsibbak, de mindkét esetben csalódnunk kellett.

Kezdjük azt hinni, hogy Angelina Jolie stílusérzéke felmondta a szolgálatot. Az utóbbi időben a biztos feketére ment minden esetben, ami viszont egyenesen unalmas. Halovány piros pontot csupán a zöld fülbevalóért kap. Ebből a színből szívesen láttunk volna többet rajta!

 

Ha már fekete, akkor inkább a Szerelmes hangjegyek fiatal sztárjának ruháját választjuk. Vanessa Hudgens Angelinával ellentétben nem vérszegény és unalmas, hanem gyönyörű ebben a fehér tollakkal és fényes applikációkkal díszített Marchesa ruhában.

 

Kate Winslet hatodik Oscar-jelölése után az első szobrocskáját ünnepelhette ebben a sötétszürke Yves Saint Laurent Atelier ruhában, amelyet a fekete csipkés rátét és az öv sem tett érdekesebbé. Kate 33 éves korát ezúttal nem tagadhatja le, de az estélyi és a frizura miatt meg is toldhatja egy tízessel.

 

Nem így Penélope Cruz. A színésznő ugyan egy sok évvel ezelőtt tervezett ruhát választott, a poros jelző eszünkbe sem jut róla; igazi dívaként festett. A spanyol színésznő bevallása szerint nyolc éve szemezett ezzel a részletes kidolgozású Pierre Balmain haute-couture estélyivel, amelyben büszkén vette át a legjobb mellékszereplőnek járó díjat.

 

Hasonlóan visszafogott színű ruhát választott Anne Hathaway, aki az utóbbi időben stílus tekintetében nem remekelt a vörös szőnyegen. Most azonban meggyőzött bennünket ezzel a 2009-es tavaszi Armani Privé ruhával, amely ezüstösen tündökölt, miközben a színésznő a vörös szőnyegen lépkedett.

 

Mialatt Anne Hathaway igazi sellőlányként bűvölt el mindenkit, Miley Cyrus énekesnő akármilyen hableánydallal is készült volna, bizony, ebben a minden részletében túlcsicsázott Zuhair Murad ruhában alulmaradt. Talán majd a szalagavató bálon!

 

Jessica Biel viszont nem cifrázta túl. Nem gondoltuk, hogy nem telik neki varrónőre, és ezért egy rőf fehér anyagot tekert magára. A színésznő nem szerepelt ugyan A Gyűrűk Urában, Zsákos Frodó feleségeként biztos nagyon alakított volna.

 

Marisa Tomei ezüstszürke szatén-organza Versace Atelier ruhája viszont valóságos szabászati műremek, ő maga pedig csodaszép benne. A színésznő jól döntött, hogy sem az ékszerekkel, sem a sminkjével, sem pedig a frizurájával nem akart rátromfolni a ruhára. Tökéletes.

 

Smink és frizura tekintetében Beyoncé is jól döntött, ruhájával azonban nagyon mellényúlt. Az énekesnő kevésbé figyelt a ruha szabására, amely hallatlanul felnagyítja amúgy sem kicsi tomporát. A két fekete sáv a ruha szélén ugyan optikailag javít valamennyit a dolgon, de ez csak a fotósoknak szól.

 

A mi Oscar-díjunkat viszont kisebb tanakodás után Marion Cotillard kapja, aki tavaly szinte valamennyi vörös szőnyeges megjelenésével elbűvölt bennünket. Tüllös Christian Dior ruhájában most is csodaszép, az estélyi különleges részleteivel kiemeli a színésznő báját és egyéniségét.

Még több divat:
A legemlékezetesebb Oscar-ruhák »
Legyen Kate Winslet a stylistod! »
Szépségek és szörnyűségek a Story-gálán »
Tipp:
Oscar 2009 »
Oscar-díj.lap.hu »
Hollywood.lap.hu »


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top