Öltözködjünk

Amit az estélyi ruhákról tudni kell – Légy te a bál királynője!

A bálok különleges hangulatában nagy szerepük van az alkalmi öltözékeknek, amelyekben egy estére hercegnőnek érezhetjük magunkat. Udvari szabómester híján nekünk kell megtalálnunk a tökéletes ruhát és a kiegészítőket. Hogy az izgalom ne torkolljon pánikba, néhány ötlettel járulunk hozzá a készülődéshez.

 Mit vegyek fel?

A báli szezon vízkereszttől a húsvétot megelőző negyvennapos böjt kezdetéig tart. A bálok szabályai ma már sokat változtak, de a viselkedési és öltözködési formaságok még mindig tartják magukat. Az eseményről viszonylag sok információt rejt a meghívó, amelyen többnyire szerepel az öltözék is. Nőként nem hagytak nagy választási lehetőséget, hiszen szinte minden esetben báli vagy estélyi ruhát ír elő a viselkedési kódex.

Kivételt képez, ha a meghívón azt olvasod, hogy creative black tie: viselhetsz rövid koktélruhát vagy kétrészes elegáns öltözéket is. Semi-formal és after five esetén elég csak egy elegáns kosztümöt beszerezni. Ha pedig a meghívón a dress code-nál coctail attire áll, akkor rövid, de elegáns koktélruhát vegyél fel.

Daalarna
Daalarna
Estélyiruha.com
Alkalmiruha.com

Quelle
Quelle

Érdemes ezt betartani, mert ha nagyon kilógsz a sorból, akkor nemcsak rosszul érezheted magad, de könnyen kinézhetnek a társaságból. Az estének nem a görcsös feszengésről kell szólnia, hanem arról, hogy jól érezd magad a bőrödben és a ruhádban.

 Új trendek

 
A 2009-es báli szezonban a színeké a főszerep. A hagyományos fekete, vörös és ezüst mellékszereplőkké válnak.

Az est trendkirálynőjévé az élénknarancsos, intenzív lila, erős sárga színben vagy feltűnő pinkben válhatsz.

Tengernyi bókot természetesen csak az zsebelhet be, aki a színeihez és az egyéniségéhez maximálisan illő ruhadarabot választ, mert az intenzív színek könnyen elnyomják a gyenge lábakon álló önbizalmat, és nincs is kiábrándítóbb egy ciklámen anyaghalomba bújtatott penészvirágnál.

www.estelyiruha.com
Alkalmiruha.com
Myrdin Fashion
Myrdin Fashion

Ha szeretnél megmaradni a biztonságos határvonalon, viseld a szezon trendszíneit, a visszafogott klasszikus árnyalatokkal keverve.

A szabásvonalak között a legegyszerűbb, letisztult sziluett mellett az 1940-es évek hollywoodi díváinak viseleteit idéző formák a legdivatosabbak.

Kiemelten fontos a kiegészítők – a cipő, a táska, az ékszerek és a stóla vagy a boleró – összhangja. Egy-egy rosszul megválasztott darab könnyedén tönkreteheti a parádés megjelenést.

Egy vadonatúj cipő pedig a te estéd elrontója lehet. Az újonnan vásárolt topánkát érdemes először bejáratni otthon. Ha kicsit szűk, nedves harisnyával lépj bele, és úgy járkálj egy darabig.

 Vásárolni vagy kölcsönözni?

 
Mivel a válasz nagyon is pénztárcafüggő, neked kell eldöntened, mennyit szánsz az eseményre. Ruhát kölcsönözni lényegesen olcsóbb, mint megvenni azt, arról nem is beszélve, hogy ha több meghívásnak kell eleget tenned, más és más ruhában illik megjelenned. Ha ruhát vásárolsz, akkor dönts a klasszikus színek és az egyszerűbb vonalvezetés mellett, mert így a következő szezonban is tudod viselni, ha más kiegészítőket veszel, vagy ha például uszályt varratsz hozzá.

 Alkatnak megfelelően

Alacsonyaknak

Az empire szabás kifejezetten jól áll az alacsony nőknek. A mell alatti szabás miatt hosszabbnak tűnik a derék és a láb. A feltűzött frizura és a magas sarkú cipő még jobban nyújtja az alakod.

Bonjour Szalon
Bonjour Szalon

Gömbölyűeknek

A fekete slankít, de ez nem azt jelenti, hogy a kerekebb idomokkal megáldott hölgyek számára ezzel ki is merültek a lehetőségek. A divatos lila mély árnyalatai szinte mindenkinek jól állnak. Egy stóla vagy boleró pedig az erősebb felkart is eltakarja.

Miss Moletti
Miss Moletti

Fiús alkatúaknak

A raglán- vagy denevérujj különlegessé teszi az alkalmi ruhát, a ráncolt anyagok pedig kerekebbé varázsolják a formákat és domborúvá a kevésbé nőies halmokat. A vékony nők megengedhetik maguknak, amit sokan nem: a fényes anyagból készült estélyit.

Magasaknak

A magas hölgyek számára az egyenes szabású ruha királynői megjelenést kölcsönöz. Egy vékony, finom övvel a derekukon sokkal arányosabbá tehetik a testüket. A magasan záródó ruhánál előnyösebb a rafinált kivágású.

daalarna
Daalarna

 

Még több divat:
Nagy tavaszi divatelőzetes »
A szezon 10 legszebb csizmája »
Stílustippek duci csajoknak »
Fórumajánló:
Furla kedvelők »
Estélyi ruha!?! »
Tippek fekete estélyihez »
Tipp:
Alkalmi ruha.lap.hu »
Bál.lap.hu »
Báliruha.lap.hu »

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top