Öltözködjünk

Minőséget olcsóbban! – Outletmustra

Tudjuk, hogy csodák márpedig léteznek, és a kínai boltban is ki lehet fogni olyan ruhadarabot, amelynek három év masszív használat után sincs semmi baja. A nagy számok törvénye azonban azt mutatja, hogy a minőség nem olcsó mulatság. Ha mégis emellett teszed le a voksod, legalább tedd okosan: vásárolj outletekben!
GL Outlet Center – a kihalt bevásárlóközpont

Megközelítés

Fórumajánló:
Outlet!??? »
M3 Outlet »
Trend 2 Outlet »
Ruhás outlet-ek »

Csábítóan hangzik, hogy Budapest belvárosából 15 perc autóval. Ez igaz lehet a hajnali órákban, de Budapest közlekedését ismerve, amikor már hétvégén is dugókra számíthatunk, máskor soha. Buszra szállva sincs könnyű dolgunk, hiszen először Budaörsre kell eljutni 40-es busszal a Móriczról, majd a 140-es buszra pattanva folytatni utunkat. A honlapon azonban azt sem közlik velünk, hogy hol kell leszállni. Mindenesetre hosszú túrára számítsunk, ami nem csoda, Törökbálint messze van.

A vásárlóhely

Az első benyomás egyértelműen olyan, mintha a régi westernfilmek szellemvárosaiban járnánk. A parkoló szinte üres, és rögtön felmerül a kérdés, hogy nincs ma valami ünnep, amiért esetleg zárva tart az outlet? Tömeggel tehát nem kell számolnunk, ami azért nem utolsó szempont. A novemberi hétvégéken toborzó jelleggel igyekeznek a családosokat vonzani, gyerekeknek szóló mesejátékokkal. Szóval, akit a vásárlás nem köt le túl sok ideig, megnézheti a Pinokkiót, esetleg a Piroska és a farkast.

Kínálat

Még több divat:
Stílusosan kevés pénzből »
Apró üzletek különleges ruhái »
Nem ciki a turi! »
Tippek és trükkök gardróbra »
Légy szexi és nőies – garbóban! »

Az üzletek száma alig haladja meg a 20-at, számos helyiség üres, amiből egyenesen következik, hogy nem kerülünk a bőség zavarába, és a pénztárcánk sem fogja túlságosan megsínyleni a kiruccanást. Van gyerekmegőrző is, ha éppen nyitva tart, de nem érdemes betenni a csemetét, mert mire belemelegedne a játékba, mi már valószínűleg végzünk a nézelődéssel.

Kiszolgálás

Mint mindenhol, itt is vegyes fogadtatásra találunk. Csak egy kicsit zavaróan hat, hogy szinte több eladó van, mint bámészkodó. A legtöbb üzletben ránk se hederítenek, vagy éppen bosszús pillantásokat könyvelhetünk el, mert félbeszakítjuk a dohányzás műveletét. Volt azonban nagyon kedves és őszintén segítni akaró eladó is, aki még akkor is békésen mosolygott, amikor a huszadik pár sportcipőt kereste meg a raktárban.

Miért érdemes felkeresni?

Soha nincs tömeg, és a kis alapterület miatt nem fáradunk el, mire végigjárjuk. Ha a sportoláshoz szükséges ruhatárunkat szeretnénk bővíteni, akkor megfelelő a választék, és persze árban is sokkal jobban jövünk ki, mint valamelyik márkaboltban. Főleg sportcipőkből van rengeteg. Igaz, hogy nincs strandszezon, de nehéz lesz új fürdőruha nélkül távoznunk, hiszen már 4000 forint alatt szépséges modellek között válogathatunk. A választék itt is elég nagy, érdemes sok időt rászánni a próbálgatásra. A fürdőruhák mellett olcsón találunk még itt harisnyát is, de csak alapvető, egyszerű darabokat. Ami az őszi trendet illeti, természetesen megtaláljuk jó néhány üzletben, de olyan árkategóriában, amiért nem érdemes egy outletet felkeresni. Ha kevesebbel is beérjük, akkor találhatunk ár-érték arányban sokkal tetszetősebb darabokat.

Cím: 2045 Törökbálint, Kinizsi Pál u. 29.
Telefon: 06-23/512-000
www.gloutlet.hu

Premier Outlets Center – világmárkák kisvárosa

Megközelítés

Akinek van autója, az lényegesen könnyebben és gyorsabban közelítheti meg a biatorbágyi üzletközpontot. Jó tudni, hogy a Premier Outlets Center területén 1780 férőhelyes, őrzött parkoló várja a vásárlókat. A másik lehetőség, ha buszra szállunk. Ehhez először el kell jutni az Etele térre. Innen a menetrend szerinti Budapest–Etyek Volán-buszra szállva 20 perc alatt tehetjük meg a kolbászoszsömle-illatú utat. A Volánbusz honlapjáról kiderül, hogy a Premier Outlets Centernek külön megállója van. Ugyanitt állnak meg a Pestre visszafelé közlekedő buszok is.

A vásárlóhely

Hétköznap kora délután, napsütéses időben keressük fel Magyarország első outletközpontját, amely 2004-ben nyitotta meg kapuit. A bevásárlófalu összefüggő, árkádos épülete körbeveszi a hatalmas parkolót. Jó, hogy nem kell egész idő alatt egyetlen légtérben szédelegni, hanem akár friss levegőt is szívhatunk. Ottjártunkkor az üzletek mindegyikében és az árkádok alatt is lézengtek emberek. Éppen annyian, hogy ne érezzük magunkat egyedül, illetve ne frusztráljon minket a „több eladó, mint vásárló” élmény. A bevásárlóközpont saját rádiójából kellemes – olykor negédes – zene szólt. Sajnos gyermekmegőrző nincs, de amíg az egyik szülő vásárol, a másik a játszótéren lefoglalhatja a gyerkőcöket. A bevásárló körút közben vagy után több büfében és étteremben is csillapíthatjuk az éhségünket és a szomjunkat.

Kínálat

Megmutatjuk nektek a sztárok ruháit!
Soma Mamagésa gardróbja »
Csomor Csilla gardróbja »

A buszmegállóban leszállva olyan, mintha egy erődítménnyel állnánk szemben, amelynek bevétele bizony nem két percet vesz igénybe. Összesen 90 üzlettel és ennél jóval több márkával találkozhatunk 10 hektárnyi területen. A termékek árai a megszokottnál 30–70 százalékkal alacsonyabbak. Ettől függetlenül is hiába szeretünk bele például egy Adidas by Stella McCartney kabátba, amely 50 000 forinttal van leértékelve, ha még mindig rámenne a negyedhavi keresetünk.

Kiszolgálás

Az eladók alapvetően kedvesek és segítőkészek, de a kevesebb vásárló miatt van, hogy egyes helyeken mégis trécseléssel ütik el az időt, és szinte észre sem veszik, ha mégis betoppan valaki a boltba.

Miért érdemes felkeresni?

30–70 százalékos leértékeléssel évente többször is találkozhatunk, ha viszont egész évben ekkora kedvezménnyel szeretnénk vásárolni, akkor mindenképp érdemes részt venni egy-két outlettúrán. A Premier Outlets Centes honlapján érdemes tájékozódni az akciókról (novemberben például „kettőt fizet, hármat vihet” akció van érvényben a Sarar férfiruhaüzletben), a hírekről, az újdonságokról.

Nyitva tartás: mindennap 10.00–20.00 óráig.
Cím: 2051 Biatorbágy, Budaörsi út 4.
Telefonszám: 06-23/449-700
www.premieroutletscenter.hu

Belvárosi outletek – ameddig a szem ellát

Megközelítés

Ahogy ráálltunk a témára, nem is kellett kutatnunk, szinte szembejöttek velünk az előző szezonok termékeit kínáló üzletek. Nem is gondoltuk volna, hogy Budapest belvárosában ennyi outlet üzlet várja a vásárlókat. Elég csak végigmenni a Rákóczi úton a Keleti pályaudvar és a Ferenciek tere között, de ugyanígy a körúton (különösen a Margit körút vagy a Teréz körút szakaszán) is számtalan üzletre bukkanhatunk.

A vásárlóhely

A belvárosi outletek többsége ugyanolyan, mint bármely más „normális” üzlet, azzal a különbséggel, hogy egész évben bizonyos kedvezménnyel árulják az előző szezonokból származó termékeket.

Kínálat

A legtöbb belvárosi outlet egyetlen márka kifutó modelljeit gyűjti össze, de vannak olyan üzletek is, ahol több különböző, de stílusra egymáshoz hasonló kategóriájú termékek kerülnek forgalomba. Mi három belvárosi üzletet kerestünk fel. A Filia Outletben az elegáns, kiváló minőségű, inkább az érett nők ruhatárába beleillő német és olasz holmikat találtuk. A Designer Outletben amerikai és olasz világmárkákhoz juthatunk hozzá jutányos áron. Míg a Trend House outletben (Margit körút, 4–6-os villamos, Mechwart liget) a közép-árkategóriás, sportosabb darabokkal várják a vevőket.

Designer Outletben
Designer Outlet
Designer Outletben
Designer Outlet

Kiszolgálás

Mindhárom helyen azt tapasztaltuk, hogy az eladók nagy szakértelemmel és tapasztalattal rendelkeznek. Maximálisan figyelnek mind a vevőre, mind az igényeire; nem próbáltak ránk tukmálni semmit, ellenben az árukészlet ismeretében felajánlottak B és C variációt, ha a próbált darab nem tetszett. Csak az egyik helyen vált a túl nagy figyelem kissé zavaróvá, de ez csak a fiatal (kezdő?) eladónak tudható be, semmit nem von le a vásárlás pozitív élményéből.

Miért érdemes felkeresni?

A belvárosi outletek egyik nagy előnye, hogy viszonylag könnyen és jól megközelíthető helyen vannak. Ha nem rohanunk fejvesztve a divat után, és szeretjük a klasszikusabb vagy időtálló vonalvezetést, formákat, és nem ragaszkodunk a trendszínekhez sem, akkor mindenképp érdemes itt minőséget vásárolni. Arról nem is beszélve, hogy a női ruhatár örök érvényű alapdarabjait érdemes outletekben beszerezni.

Mi az az outlet?
A kiskereskedelmi kategóriájú outlet az 1960-as években született az Egyesült Államokban. A gyártók „Factory Outlets” néven árusították raktárkészletük felesleges, kifutó vagy hibás termékeit a városok határában fekvő hatalmas központokban. A 80-as években először Angliában jöttek létre az amerikaihoz hasonló központok, később egész Európában népszerűvé vált az ötlet. A mai outletek többsége saját vállalkozói háttérrel rendelkező, a gyártókkal vagy forgalmazókkal kapcsolatban álló kereskedelmi központ.

Outlet.lap.hu »
Vásárlás.lap.hu »
Használtruha.lap.hu »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top