Öltözködjünk

Ducisuli – teltkarcsú praktikák

Alábbi összeállításunkkal a molett hölgyeknek próbálunk segíteni. Öltözködési tanácsainkkal mindenki megtanulhatja, hogyan hangsúlyozza elõnyösen alkati adottságait. Karcsúsító trükkök és fortélyok.





Mi előnyös deréktól lefelé?






Sorozatunk első részéből megismerhetik az alkattípusokat, a molettekre vonatkozó alapvető öltözködési szabályokat, valamint az előnyös felsőrészeket. Most deréktól lefelé haladva folytatjuk a duciknak szóló divattippeket, de ajánljuk az előző cikk elolvasását is, hogy összeálljon a kép.

Ha meghatároztuk alkattípusunkat, könnyebben választunk előnyös fazonú ruhadarabokat. A nadrágok és szoknyák esetében ez különösen érvényes, mivel sok molett nő egyáltalán nem mer nadrágot viselni, mások pedig a szoknyák terén tanácstalanok.

Az első fontos szabály itt is a méretekre vonatkozik: soha ne szorítsuk bele magunkat egy számmal kisebb ruhaneműbe! Az a szoknya vagy nadrág, amibe éppen beleférünk, aminek – nehezen ugyan – fel tudjuk húzni a cipzárát, nem biztos, hogy valóban nekünk való. Sőt, valószínűleg nem előnyös! Hiszen a túlságosan szűk, feszülő ruhaneműk minden kis zsírpárnát, minden deka súlyfelesleget megmutatnak. Manapság sok textil elasztikus szállal készül, az ilyen anyagból varrt sztreccsnadrágok és -szoknyák szinte kísértésbe hozzák az embert a próbafülkében, azt sugallják: ez rám jön, tehát jó nekem, jól is áll nekem. Azonban legyünk óvatosak a rugalmas ruhaneműkkel, inkább nagyobb méretűt válasszunk.





Nyerő nadrágok






A körte alkatúak dereka általában karcsú, náluk a combon és a csípőn jelentkezik a súlytöbblet. Ennek a típusnak a hagyományos, derékig érő nadrágok ajánlottak, amelyek combnál nem túl szűk szabásúak, és száruk egyenes vagy lefelé kissé szűkül, esetleg enyhén bővül. Előnyösek az olyan modellek, amelyek deréknál hajtásokkal bővülnek. Érdemes sötétebb színű nadrágot választani, amely keskenyebbnek mutatja az alsótestet. Ideális a függőleges csíkos anyagú nadrág is. Kerüljék a csípőn, illetve a combon nagy, rátett zsebes modelleket, mert ezek optikailag szélesítenek.

A deltás típusúaknál és a galamb alkatúaknál a súlyfelesleg rendszerint a felsőtesten van. Számukra a nadrágválasztás általában nem jelent annyira nagy problémát. Ők felvehetnek egyenes és enyhén trapézszárú nadrágot vagy bő szabású, lengő szárú, úgynevezett Marlene-nadrágot is. De ügyeljenek arra, hogy a modell csípőrészén ne legyenek hajtások, amelyek nagyobbnak mutatják a hasat. Inkább szűkítő varrásos nadrágot válasszanak. Fontos, hogy a felsőrész csípő alá érjen, és a nadrágon kívül viseljék, mert így elrejthetők a deréktájék pluszkilói. Kerüljék a csípőnadrágot és a rövid felsőrészeket, amelyek látni engedik a leplezni való testrészt. A színek közül világosabb és sötétebb árnyalatokat is választhatnak.

A homokóra alakú nőkön a súlytöbblet egyenletesen elosztva rakódik le, ezért nekik az egyenes szárú, a lefelé kissé szűkülő, valamint az enyhén trapézszárú nadrág is ajánlható. A függőleges csíkozású, illetve a sötét színű modellek számukra is előnyösek.

Bármelyik alkattípusba is tartozunk, vékonyabbnak tűnünk, ha magas sarkú cipőt viselünk, mivel ez nyújtja a sziluettet.





Slankító szoknyák







A körte alkatúak számára előnyös minden olyan szoknyafazon, amely csípőtől bővül. Viselhetnek trapézvonalút, fodrosat vagy hólokkal bővülőt. Főleg a térd alá érő vagy hosszabb szoknyák ajánlottak. Kerüljék a szűk, egyenes szabású modelleket, valamint a „sellőfazont”, amely csípőtől térdig szűk, és csak onnan bővül. Viselhetnek hosszanti vagy ferde irányban csíkozott anyagú szoknyát. Lehetőleg sötétebb színűt válasszanak, amely keskenyíti a csípőt.

Aki a deltás vagy a galamb alkattípusba tartozik, az egyenes fazonú és A vonalú, illetve fodrokkal bővülő szoknyát is felvehet. Azonban fontos, hogy a hozzá választott blézer vagy blúz csípőt takaró legyen, és mindenképpen a szoknya derekán kívül engedve viseljék. Elsősorban térd alá érő vagy hosszabb modelleket hordjanak. Felvehetnek világosabb és sötétebb árnyalatú szoknyát is.
A homokóra alakúak egyenes szabású és különféle bővülő fazonú szoknyákat is viselhetnek. Nekik is leginkább a térd alá érő vagy hosszabb modellek ajánlottak. Számukra szintén előnyösek a függőleges vagy ferde csíkozású, illetve a sötét színű szoknyák.





Plusztippek


 





Minden molett nőnek ajánlott, hogy a szoknyaválasztásnál vegye figyelembe az alapanyagot is. A lágy esésű, puha textilből készült modellek sokkal előnyösebbek, mint a merevebb tartású anyagból varrt szoknyák.

Akinek a vádlija, illetve alsó lábszára vastag, feltétlenül hosszú szoknyákat viseljen, és sötétebb árnyalatú harisnyát válasszon hozzá, amely optikailag vékonyít. A magas sarkú cipők és csizmák szintén hozzájárulnak ahhoz, hogy nyújtsuk a lábunkat és egész alakunkat.

Akinek formás és nem vastag a lábszára, viselhet felsliccelt szoknyát, amely a lábra tereli a figyelmet.

Hamarosan folytatjuk, de addig is kérdezd bátran Petrát! Kattints ide!



Fotók: www.ullapopken.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top