Öltözködjünk

Bájos babacipõk, nõcis cipellõk

Szinte már minden nõ tudja Carrie Bradshaw után, hogy amibõl soha sem elég, az a: <b>cipõ</b>! Bájos bumfordi, sikkes dívás, sportos flaszterszaggató. Nézzük, mibõl csemegézhetünk idén õsszel és télen?







Fotó: Deichmann – Kattints a képre
Az ősz beköszöntével végleg a szekrény aljába süllyeszthetjük a szandálokat és papucsokat, és ideje beszereznünk néhány új lábbelit. Kalandra fel!

Stíluskavalkád

Ahogy már a tavaszi cipőknél is megfigyelhető volt, most is igaz, hogy igen különböző stílusú modellek szerepelnek a szezon trendjében. Van hegyes és kerek orrú, tűsarkú és teljesen lapos, tipegésre tervezett, illetve kényelmes, strapabíró. Ráadásul nemcsak a fazonok, hanem az alapanyagok és a színek terén is nagyon széles a kínálat.







Fotó: Jimmy Choo
Körömcipő, a sikkes járás kelléke


Tinik és érett nők egyaránt hordják, ha igazán elegánsan, nőiesen szeretnének megjelenni. A tűsarkú körömcipő főleg az alacsonyabb nők körében népszerű, hiszen fél fejjel növeli a testmagasságot, és hosszabbnak





Fotó: Manolo Blahnik
mutatja a lábat. Ám idén a magas nők is örülhetnek, mert egyre több törpetűsarkú cipellő fedezhető fel az üzletekben. Ha körömcipőbe bújunk, rögtön sikkesebben mozgunk, még akkor is, ha nem kosztümöt vagy estélyi ruhát, hanem farmert viselünk.





A nagyon hegyes orrú modellek kezdenek eltűnni, jellemzőbb az enyhén lekerekített és a széles, íves cipőorr. A rüsztnél keskeny vagy széles pánttal záródó, romantikus hangulatú körömcipők az őszi szezon főszereplői.

Sokak örömére ismét megjelentek az úgynevezett barokk sarkú topánkák, azaz a közepesen magas, hátul ívesen bekanyarított sarkú modellek.

A bőr mellett gyakori a velúr felsőrész. A lakkbőr szintén divat, az egész cipő vagy csak egy-egy díszítő betét – például a cipő orránál – is készülhet ebből. A vadállatbőr mintázatú körömcipők ugyancsak jelen vannak a trendben, hódít a bordó, a mélybarna és a sötétkék.







Fotó: Deichmann – Kattints a képre

Sokszor díszítik a cipőket fűzők, csatok, masnik – olykor selyemből – és virágapplikációk. Számos modellt a bőr ráncolásával tesznek dekoratívvá.
Esős időben elkerülhetjük az elcsúszást, ha erősen recézett, vastagabb gumitalpú körömcipőt viselünk. Az extravagáns stílus kedvelői ministoplis körömcipőt választhatnak.







Fotó: Deichmann – Kattints a képre
Telitalpú telis-tele előnyökkel

Reneszánszát éli a telitalpú cipő. Ez a fazon a cipőtervezők nagy találmánya, amely egyesíti a kényelmet és az esztétikumot. A talpforma ideális súlyeloszlást biztosít, és annak is könnyű járást garantál, aki a tűsarkú cipőkben bizonytalanul lépked. Ráadásul a mai modellek kecsesebb formájúak, mint a korábbiak. Választhatunk közepes vagy egészen magas, fa-, illetve gumitalpú modellt. A telitalpú cipők, csizmák nadrághoz és szoknyához is hordhatók. A bőr és a velúr modellek egyaránt kedveltek idén.







Fotó: Deichmann –Kattints a képre
Babacipők bumfordi bájjal


A ’70-es évek végén és a ’80-as évek elején a fiatalok kedvence a „babacipő” volt. Ez a lapos talpú, kerek orrú, spanglis záródású cipőfazon most újra divatba jött, farmerhez, kordnadrághoz és szövetszoknyához is viselhető.






Carrie Bradshaw
kedvenc cipői






• Jimmy Choo
• Prada
• Manolo Blahnik
Míg a régi modellek többnyire csattal záródtak, az új változatok gyakran tépőzárasak, olykor dupla pánttal készülnek. A babacipő





Fotó: Clarks – Kattints a képre
lehet bőr és a velúr felsőrészű. A sötétebb tónusok, például a padlizsánszín és a fakó árnyalatok, például a mohazöld, a pasztellek, valamint az élénk színek, köztük a narancssárga, a pink és a piros is kedveltek. Gyakran tarka applikáció, illetve dísztűzés teszi mutatóssá a modelleket. A bőrtalpú és a gumitalpú változatok mellett kínálnak ministoplis babacipőt is.







Fotó: Jimmy Choo – Kattints a képre
Mokaszin, a jolly joker

Az eredetileg férfiviseletnek számító mokaszin már jó ideje meghódította a nőket is. Nem véletlen ez, hiszen a kényelmes cipőfajta kaméleonként alkalmazkodik a legkülönfélébb öltözékekhez, így rendkívül jól kihasználható. Viselhetjük farmerhoz, kordnadrághoz, valamint sportos-elegáns együttesekhez, például





Fotó: Deichmann – Kattints a képre
farmerszoknyához, sőt fiatalos kosztümhöz is. Az őszi trendben a klasszikus, lapos talpú modellek mellett nőiesebb formájú, egy-két centis talpmagasságú mokaszinok is szerepelnek, amelyek kecsesen követik a lábfej formáját. A barna és fekete mellett a legkülönfélébb árnyalatokban, pasztellszínekben, illetve élénk tónusokban is kaphatók. Újdonság a nagyon hajlékony gumitalppal készült mokaszin, amelyben egész nap kényelmes a járás.







Fotó: Deichmann – Kattints a képre
Utcai sportcipő – ha a kényelem az első


Az edzőcipők „kisétáltak” az aszfaltra! Vagyis ma már utcai viseletre is terveznek sportcipőket, amelyek, akárcsak az eredeti edzőcipők, kényelmes felépítésűek, pehelykönnyűek és gumitalpúak. Felsőrészük lehet bőr, műbőr és textil. Idén megjelentek a kockás szövet felsőrészű modellek, amelyek jól illenek a szövetnadrágokhoz. Szintén újdonság a neonszínek visszatérése. Az utcai sportcipők felsőrésze készülhet rikító zöld, sárga, narancssárga vagy pink textilből is.

Sorozatunkat hamarosan folytatjuk a bokacsizmák és csizmák kínálatával!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top