Öltözködjünk

Utcai sikk Pesten, Párizsban, Lisszabonban, Krakkóban

Forgolódtunk kicsit a világban, utaztunk és fényképeztünk. Megnéztük, összehasonlítottuk, hogyan is öltözködnek az európai (fõ)városi hölgyek.

Kattints a képre!
Krakkó

A fiatal pár lánytagjának festetlen haja laza kontyba csavarva, fülében egyengömböcske. Szinte kötelező stíluselem a napszemüveg hajpántként használva és a trapéz farmer. A piros T-shirt sárga, stilizált, mosolygó fejecskékkel, és hozzá a sárga öv határozott életörömet sugároz. Éljen! A fiú csíkos inge Európa-szerte ismert, mint majd később látni fogjuk. Rendes fiúk ilyen inget és ilyen frizurát viselnek, a világos trapézfarmer feltehetően már a közös kapcsolat eredménye.

A szőke csaj autentikus 2004-es megjelenés. Az idén kötelező természetesség, a laza konty, a tisztességtudó farmershort, de főleg a hawaii papucs mutatja, hogy a lány képben van, bár nem túl merész. A gömböcskét megtaláljuk az ő fülében is, további kiegészítői a vékony ezüst lánc, a kezében tartott bambisüveg és az idei divatszínekben pompázó lila feliratos rózsaszín reklámszatyor.

Kattints ide!
A kép középpontja egy meglehetősen intellektuális küllemű krakkói lány, úgynevezett biztonságos öltözékben: fekete plusz egy szín. Sok tévedési lehetőség nincs benne, reggelenként nem kell shoppingolni, vagyis a ruhásszekrényt az ágyra borítva próbálkozni órákat. A táska keresztbe vetve és mélyen lelógatva jobban nézne ki. A mögötte haladó csíkok és kockák vidám társaságán látszik, hogy kicsit többet foglalkoznak a menőzéssel, erre utalnak a remélhetőleg originális edzőcipők is.

Kattints a képre!
Lisszabon

Hölgyek rózsaszínben, Lisszabon egyik kedvelt kirándulóhelyén. A fekete és a fehér nadrág jó és praktikus választás a felsőkhöz. A babarózsaszín, üde ingecske kifejezetten üdvözlendő az időseken megszokott bátortalan drappok és világoskékek után. A pink felsőt viselő hölgyön kifejezetten kreatívan mutat a piros simléderes sapka. A derékon viselt szürke kabát szépen illik az egészhez, bár feltehetően nem túl kényelmes a rekkenő hőségben – igaz, arrafelé kétségtelenül mindig erősen fúj a szél az óceán közelsége miatt.

Kattints ide!
Párizs

Igazi párizsi életkép a Notre Dame mögül. A párizsiak általában nem öltöznek feltűnően, de ízléstelenül sem. A középen fekete felsőben, fehér melltartóban és csudapiros nadrágban ülő hölgy például biztos nem párizsi. A többieken tanulmányozhatjuk a felsőket: rövidujjú vagy pántos pólók a lányokon, betűrt ing a férfiakon. Szeretik a klasszikus inget, még a fiatalok is. A nőkön gyakran látni egyberuhát, korosztálytól függetlenül. Az átlag párizsiak nem követik vakon a divatirányzatokat, szívesen megnézik a bemutatókat és a kirakatokat, aztán megvásárolják a saját jól bevált ízlésük szerinti holmit.

Katt ide!
Budapest

Budapesten nagyon érdekesek a rétegtrendek. Vannak a kinézetnek olyan elemei, amelyek nélkülözhetetlenek, ha valaki egy adott csoporthoz akar tartozni. Ezt fiatalokon és idősebbeken egyaránt megfigyelhetjük. A tinik egyes köreiben megengedhetetlen a festett haj, főleg a szőke, hosszú vagy félhosszú hajat viselnek, hátul laza kontyba csavarva, ahogy már Krakkóban is láthattuk. Elengedhetetlen viszont valamilyen old school sportcucc, legyen az felső, nadrág vagy lábbeli. A kissé szomorú mobilos lány háromcsíkos kék felsője igazi kultikus darab, gazdája valószínűleg mérhetetlenül ragaszkodik hozzá. Ez a belépő az ő világukba.

Kattints ide!
Egy másik, az individuumot előtérbe helyező csoport rendkívül vidám tagja. A fejtetőn hordott napszemüveget valószínűleg nem utcai árustól vette. A búzavirágkék kapucnis felső, barna trikó, a narancssárga oldalzsebes nadrág a leggondosabb válogatás eredménye. Sajnos, ezekhez a darabokhoz az is szükséges, hogy ne kelljen törődni az árcédulával, és ne kelljen várni a kiárusításra sem. Laza, de kreatív öltözék, az embernek szinte kedve támad barátkozni a sráccal.
A mellette haladó hölgy kedélyállapotát valószínűleg javítani fogja, ha többet néz önmagára, hiszen megtanultuk mostanában, hogy a piros jókedvre derít. Csak idő és kitartás kérdése…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top