Öltözködjünk

Arcforma-kiegészítõk

Öltözködõiskolánk harmadik részében végignézzük, melyik arcformához milyen kiegészítõk, ékszerek, esetleg szemüvegkeretek passzolnak a legjobban.

Legtöbbször a kulcsszó: ellentétek vonzásban, azaz mindig olyan formával kell kompenzálni a hibákat, ami pont nincs az arcon.
Ha valaki mindhárom rész javaslatit megszívleli, rosszul már nem nézhet ki. Továbbra is nagyon fontos viszont, hogy mindezek pusztán javaslatok, és sokszor az extrém adottságok teszik egyedivé az embert. Boldog szépítkezést!





Keskeny, hosszúkás arc

A keskeny, hosszúkás arcú lányok nagyon ügyesen ellensúlyozhatják esetlegesen zavaró fejformájukat egy-egy nagyobb, gömbölyű fülbevalóval vagy klipsszel. A most nagyon divatos, lógós darabok nekik nem ajánlottak, mert még inkább nyújtják az arcot.




Szemüvegből, napszemüvegből jobb, ha egy picit szélesebbet választanak, mint a fejszélesség, így optikailag valamivel teltebbnek látszik az arc, és amúgy is, nagyon nőies a nagy szemüveg, ami mögé ártatlanul el lehet bújni.
Pici lencséjű szemüveg semmiképp nem ajánlatos, hisz „egérkévé” válhat az arc.
Nyakláncból a rövid, nyaktőre simuló az ajánlott, hisz a hosszú láncok, gyöngysorok szintén nyújthatják az arcot.





Közel ülő szemek, távol ülő szemek


Mindig nagyon jó taktika, ha a meglévőhöz képest az ellenkezőben gondolkodunk. Ha túlságosan közel ülők a szemek, akkor szerencsésebb a szélesebb szemüvegkeret, amitől nagyobb lesz a hely a külső és a belső szemzugnál is. Legalábbis úgy tűnik, és ez a cél.
Ha pedig túl távol ülnek a szemek, akkor meg kell próbálni minél keskenyebb keretet választani, hogy a homlok, illetve a szemek közötti távolság ne tűnjön még nagyobbnak.





Széles járomcsont


A széles járomcsont nagyon divatos, úgyhogy nem is kell takargatni, kivéve, ha valakit nagyon zavar. A frizurával is sokat lehet alakítani rajta, csakúgy, mint az ékszerekkel és szemüvegekkel. Nekik is előnyös minden hosszúkás fülbevaló, hisz ugyancsak hosszítja a részben csontos, széles arcot.
Szemüveg-, illetve napszemüvegkeretből a lágy formájú, kerekített, ovális a megfelelő, hogy az erős, szem alatti csontot feloldja. Nekik a szögletes áll a legrosszabbul, túl brutális lesz tőle az arc, úgyhogy ne is próbálkozzanak vele.





Kerek fej


A kerek arcon igazán könnyű segíteni, így búsulásra semmi ok! A jelszó: minden hosszú. Hosszú, lógós fülönfüggők, akár nagyok is jöhetnek. Hosszú gyöngysorok, lógó láncok a nyakba. A karika fülbevaló kifejezetten előnytelen, hisz egy gömbölyű forma társul az amúgy is gömbölyű archoz.
A keretek közül nekik a szögletesek a legelőnyösebbek, mert az arc gömbölyűségét kompenzálják, illetve ellensúlyozzák. Lehet keskeny vízszintes, vagy nagy, téglalap alakú – a lényeg a szögleteken van.





Szögletes arc


A szögletes arcot természetesen a kerek formákkal lehet leginkább „megszelídíteni”. Az ilyen arctipusúaknak kifejezetten ajánlott a kerek fülbevaló, és a kerek medálos nyaklánc. John Lennon szemüvegre azért nem kell gondolni, de nem árt ezekből sem az ovális, lekerekített forma. Van belőlük bőven, tessék válogatni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top