Öltözködjünk

Nagyestélyiben

Ha illusztris helyre, például egy szálloda báltermébe megyünk szilveszterezni, rendszerint a meghívón is szerepel, hogy nagyestélyiben, azaz hosszú estélyi ruhában illik megjelennünk.

Kattints a képekre a nagyméretű változatokhoz!






Bő szoknyásat vagy sellőfazont? Sokan már attól a gondolattól is megrettennek, hogy egy földig, vagy legalábbis a cipő orráig érő, elegáns ruhát felvegyenek. Akinek nincs gyakorlata a nagyestélyi, s a hozzá illő magas sarkú cipő viselésében, lehetőleg egyszerűbb fazonú modellt válasszon, melyet anyaga és díszítése tesz elegánssá. Ebben fesztelenebbül mozoghat, mint egy bő szoknyás, dámás ruhában.
A magas sarokról nem mondhatunk le, hiszen csak ilyen cipellőben lehet sikkesen lépkedni!





Az új trendben a teljesen alakot követő, felsliccelt modellek, a szűk, de térdtől bővülő, úgy nevezett sellőfazon, valamint az erősen karcsúsított, bő szoknyarészű ruhák is jelen vannak.







A vállrész szabása változatos.
A spagetti vállpánt, a szélesebb pánt és a vállpánt nélküli fazon egyaránt kedvelt.

A dekoltázs lehet kerek, ovális, szív vagy V-alakú, illetve szögletes formájú. Gyakran előfordul, hogy a hátoldal nyakkivágása is nagyon mély, akár derékig érő.






Aki a nagyestélyik közül is a szexis stílust szereti, válasszon kevesebbet takaró fazont. Például oldalt keskeny pántokkal összefogott modellt





vagy olyan ruhát, mely combtól lefelé egyrétegű átlátszó muszlin.

Az alapanyagok közül említést érdemelnek a klasszikus alkalmi kelmék, a selyem, a muszlin, a bársony, a lurex. Ám ezek rugalmas változatai is megjelentek. A belőlük készült ruhák sokkal kényelmesebbek. Mély tónusok és ragyogó színek.






Klasszikus fekete estélyit bármely korosztály választhat, ám érettebb korúaknak ajánlott egy világos sállal kiegészíteni az öltözéket, mely üdébbé teszi az arcszínt.





Még elegánsabb lesz az összhatás, ha a ruhával azonos anyagú és színű stólát veszünk nyakunkba vagy vállunkra. Ékszerként nagy méretű csupa strassz vagy arany, illetve ezüst lánc-fülbevaló-karkötő szettet ajánlunk. Divat az arany és ezüst kombinálásával készített ékszer is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top