Öltözködjünk

Strandra menet-jövet

A nyári hónapokban, akár a város strandját látogatjuk, akár vízparton nyaralunk, a fürdõruha mellett szükségünk van néhány strandruhára, illetve kiegészítõre. Ma már a fürdõruhagyártók megkönnyítik a helyzetünket, ugyanis a bikinikhez és egyrészes dresszekhez illõ strandöltözékeket is kínálnak.

Szoknyák, kendők

A fürdőruhával azonos anyagú és színösszeállítású mini strandszoknyák általában lapszoknya szabásúak. Ezekben a bájos modellekben akár a strand éttermébe is beülhetünk. Akik többet szeretnének takarni combjukból, választhatnak óriás strandkendőt, más néven pareót is. Ez a kendő a legkülönbözőbb textíliákból készülhet, például áttetsző muszlinból, organzából, vékony, indiai jellegű kelméből, valamint elasztikus anyagokból. A pareo több ruhadarabot is helyettesíthet: a derékra csomózva lehet szoknya, a mellnél megkötve a dekoltázst szabadon hagyó ruhaként viselhetjük, és melltartóvá is alakíthatjuk – ez esetben sorttal kiegészítve ajánljuk.

Ha mégsem találunk kedvenc fürdőruhánkhoz illő strandkendőt, magunk is elkészíthetjük azt. Ehhez csupán egy tetszés szerint kiválasztott árnyalatú, 160 x 200 cm-es, könnyű, vékony nyári anyagra van szükség, melynek széleit beszegjük.

Nadrágok, felsők, ruhák

A mini strandszoknya és az óriás kendő helyett persze sortot, bermudát is hordhatunk. Egyaránt hódít a miniatűr sztreccs forrónadrág és a szafari stílusú nyers, drapp, barnás vagy khakizöld színű vászon bermuda. Ha a szafari megjelenést választjuk, fejünkre természetes színű szalmakalapot vegyünk, és táskaként durva spárgából készített modellt keressünk.

(A sejtelmesen áttetsző muszlin- és organzablúzok ideálisak nappal, strandra menet – a fürdőruha fölé véve – és este, ha vacsorázni megyünk, egy lenge szoknyával vagy bő szárú pantallóval. Hasonlóan praktikusak a lyukacsos mintájú, horgolt vagy kötött felsőrészek is. Akik a ruhákat részesítik előnyben, kánikulában, nyaralóhelyen biztos jól érzik magukat egy mini vagy maxi hosszúságú, lezser szabású, lenvászon ruhában. Ezeknél az is megengedett, hogy enyhén gyűröttek legyenek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top