Öltözködjünk

Újra itt van…

Bár nem javasoljuk, hogy teljesen térjünk vissza, mondjuk 1988-ba, de érdemes egy pillantást vetni az akkori divatra. A tavaszi idény legeredetibb darabjai ugyanis a nyolcvanas esztendõk csillogását és varázsát idézik. Így hát, mire várunk?<br> 2001 tavaszán törjünk a csúcsra 1980 segítségével!

Körforgalom a divatban

Azt mondják, mindig minden visszatér… s igazuk van. Így most a trapéznadrág, magastalpú cipő reneszánszának idején adózzunk tisztelettel a nyolcvanas éveknek. S míg ez sokunk számára nem tűnik a legjobb ötletnek, mielőtt elhatároznánk, hogy ez a stílus nélkülünk kel életre ismét, túrjunk a ruhásszekrényünk mélyére. Biztosan találunk legalább egy ruhadarabot, mely magán hordozza az idén menő stílusjegyeket.

Belopózó stílusjegyek

A nyolcvanas évek divatirányzata szép csendben settenkedik vissza már egy ideje. Például az akkor oly divatos trapéznadrág, aranyláncból való öv, cowboykalap és -csizma. És bár nem mindenki van oda a féloldalas lófarok vagy a fluoreszkáló cipőfűző újbóli megjelenésétől, azért sok értékes stílusjegy is felbukkan. Tehát bátran öltsünk magunkra egy hosszú pulóvert megfelelő övvel szűkítve, s meglepődve fogjuk tapasztalni, hogy milyen aktuális manapság a nyolcvanas évek divatja.

80-as évek mintái

Pöttyös, csíkos, kockás minden mennyiségben. A 60-as években oly népszerű szemkápráztató pop-art minták is újra hódítanak: legyen szó szoknyáról, nadrágról vagy blúzról. Tyúklábmintás nadrág? Miért ne? Újra itt van Amerika – mármint a pólókon – , melyet egyszerűen talál meg a szemünk a felsőruházaton. Marilyn Monroe mosolyog ránk az utcán, képregényt olvashatunk, angolul tanulhatunk, és mindehhez elegendő egy rövidujjú póló, amit egy látóterünkbe eső nőtársunk visel.

Punkosító

A kissé merészebbeknek ajánlható a hatvanas évek közepén útjára indult, s most újra visszatérő punk divat. Felkavaró látványt nyújt ez a provokatív, lázadó stílus, melyet változatlanul a túlzások, az inkonformitás, a lehetetlen kombinációk és a sokszoros díszítések jellemeznek.

A punk divatirányzat szándékosan törekszik az emberek megbotránkoztatására. Nem kell feltétlenül követned, főként ha nem áll jól. No, meg nem is túl nőies viselet, egy-két összetevőjétől eltekintve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top