Öltözködjünk

Az ízléses öltözködés divatja

Az öltözködés a vásárlásssal kezdõdik. Ilyenkor igyekezzünk kiválasztani azt a ruhát, amit könnyedén, fesztelenül tudunk hordani. Nem kell feltétlenül a legutolsó divatot követnünk, mert elképzelhetõ, hogy egyes darabjai lehetetlenül állnak nekünk, és úgy is érezhetjük magunkat bennük.

Tippek a helyes öltözködéshez:

  • Az új tavaszi divatban a fekete és fehér szín elsőbbséget élvez. Viszont ezeknél ne feledjük, hogy a színek hiánya nem áll jól mindenkinek. Ha mi is ebbe a kategóriába tartozunk, tegyünk egy gondolatnyi színfoltot az arcunkra, vagy annak közelébe. Ez a feldobó darab lehet egy könnyű sál, egy ragyogó ajakrúzs, vagy egy remekbe szabott nyaklánc.
  • Az idén mindenfelé geometriai mintákkal találkozhatunk a ruhaneműkön. A legfontosabb, amit ezeknél figyelembe kell vennünk, hogy mely testrészünket hangsúlyozza a mintázat. Például tudnunk kell, hogy sok minta szélesít, ezért ahol keskenyebbek vagyunk, ott hordjunk ilyen mintát. De előnyös is lehet a mintázat, ha karcsúnak láttat – ezt már az első próbán észreveszed.
  • Az egyik legnőiesebb lábbeli a szandál, mely iszonyú erővel robbant be a tavaszi divatba. Ebben bárki megmutathatja kecses, formás, karcsú lábfejét. Elsősorban tehát azok viseljék, akiket valóban hibátlan lábfejjel áldott meg az ég. De ne legyünk túlzottan kritikusak.
  • Ha mégis elégedetlenek vagyunk a lábunkkal, de divatos lábravalót szeretnénk hordani, elegendő, ha telitalpút vagy kúpos sarkút keresünk magunknak.
  • Idén három szoknyatípus közül válogassunk: az egyenes, a mini és a bő körszoknya. Ez mindenki számára kedvező fordulat a divattól, ugyanis valamelyik biztosan megfelel alkatának.
  • Az egyenes követi a test vonalát, épp a térd alá ér, és remekül kiemeli a női test csodás vonalait. Legjobb, ha arányos testalkatúak veszik magukra.
  • A rövid, szűk és sokat láttató természetű mini a nyolcvanas évek óta tartja magát. A bátor formás lábúak remekül mutathatnak benne.
  • A körszoknya tökéletes azoknak, akik szeretnék elrejteni – a szerintük – vastag combjukat. Ez a bő, redőzött, a térd alá érő darab jól álcázza a formátlanabb végtagokat is.
  • A tavaszi felsőrészekre az érzékiség kiemelése jellemző. A tervezők a nyolcvanas évek hatását mutató, a vállat szabadon hagyó, valamint kivágott nyakú, akár nyitott oldalú ruháikat is felsorakoztatják az idén.
  • Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

    Címlap

    top