Olimpia 2016

Olimpia 2016: megérkezett az aranygép – fotók

Hazatértek Rio de Janeiróból azok a magyar sportolók is, akik az olimpia legvégéig a helyszínen maradtak.

Szerdán 8 óra után leszállt Budapesten az úgynevezett aranygép. A járattal csaknem 150-en érkeztek, sportolók, kísérők, orvosok és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) stábjának tagjai is. 

Olimpia 2016: megérkezett az aranygép
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A MOB tájékoztatása szerint az olimpián érmet nyert versenyzők közül a három arany- és egy ezüstéremmel záró úszó, Hosszú Katinka, a párbajtőrben olimpiai bajnok Szász Emese, az aranyérmes női kajaknégyesből Szabó Gabriella, Csipes Tamara és Fazekas-Zur Krisztina, továbbá a férfi párbajtőrcsapattal bronzérmes Rédli András tartózkodott a fedélzeten. A légikikötőben a hagyományoknak megfelelően kettős tűzoltóvízsugárral fogadták a repülőgépet.

Olimpia 2016: megérkezett az aranygép
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

A küldöttség köszöntésére nem a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren kerül sor – ott nem szerveztek nyilvános fogadást, a delegáció azonnal buszra ül –, hanem a Syma Csarnoknál, ahol a tervek szerint a vasárnap véget ért olimpia valamennyi magyar érmese színpadra lép.
A szurkolókat, a családtagokat, a szövetségek, valamint a klubok vezetőit és munkatársait, továbbá az újságírókat 9 órára várják a közvetlen hangulatú fogadásra a Dózsa György úti létesítménynél.

Magyarország nyolc arannyal, három ezüsttel és négy bronzzal zárta a riói játékokat.

Gyere vissza az NLCaféra, mert délelőtt megnézheted, hogy ünnepelték az olimpikonokat a SYMA-csarnokban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top