Olimpia 2016

Olimpia 2016: Nem bírnak leállni a kajakkirálynők

Alig fejeződtek be az olimpiai kajak-kenu versenyek, az immár ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danutának és a háromszoros győztes Szabó Gabriellának is hiányzik a mozgás.

Kozák Danuta történelmet írt, ugyanis korábban egyetlen női kajakozónak sem sikerült három aranyérmet nyernie egy olimpián. A 29 éves versenyző kedden a párosban Szabó Gabriella társaként, csütörtökön egyesben, szombaton pedig a négyessel – Szabó mellett Csipes Tamarával és Fazekas-Zur Krisztinával – diadalmaskodott a Freitas tavon.

Mindegyik győzelemnek megvan a maga varázsa. Az az út, az a munka a lényeges, amit eddig belefektettünk, és örülök neki, hogy ezt az utat végigjárhattam. Szívesen fogok visszaemlékezni a riói pályára, pedig nem egy jó pálya” – mondta a kajakozó.

Olimpia 2016: Nem bírnak leállni a kajakkirálynők

Elárulta, hogy voltak nehéz pillanatok a felkészülésben. “Voltak olyan edzések, amelyek fájtak, amikor már a sírás kerülgetett. De ilyenkor is fel kell állni, és megint meg kell csinálni. Ilyenkor a kitűzött cél visz tovább.”

Kozák Danuta nem érzi fáradtnak magát, ezért amíg Rióban tartózkodik, még elmegy kocogni. “Élvezem a mozgást” – jelentette ki.

Hasonlóan nyilatkozott Szabó Gabriella is, aki azt ígérte meg, hogy körbefutja az olimpiai falut, annyi energiát érez még magában.

A sportoló, aki a napokban ünnepelte 30. születésnapját, úgy vélekedett, hibátlan versenyzéssel nyerték meg a négyest.

“Volt bennem feszültség, hiszen három tökéletes tudású versenyzővel ülök egy hajóban, nem ronthattam el az olimpiájukat. Ez az arany a közös munka eredménye” – értékelte a döntőt a háromszoros bajnok.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top