Olimpia 2016

Olimpia 2016: Ritka díjjal jutalmazták a társát felsegítő futót

A világon mindössze 17-en büszkélkedhetnek olyan éremmel, mint amit az új-zélandi Nikki Hamblin kapott.

Ahogy arról néhány napja mi is beszámoltunk, a riói olimpia egyik legmeghatóbb és legsportszerűbb jelenetére az 5000 méteres női síkfutás elődöntőjében került sor. A futam közben az új-zélandi futó, Nikki Hamblin elesett, amerikai vetélytársa, Abbey D’Agostino pedig megbotlott benne és ő is a földre került.

Olimpia 2016: Ritka díjjal jutalmazták a társát felsegítő futót

Az esést követően az amerikai futó pattant fel először, ám ahelyett, hogy tovább futott volna, versenyzőtársához fordult és felsegítette. Mindketten tovább futottak, ám D’Agostino nem sokkal később fájlalni kezdte az esés következtében megsérült térdét. Összeesett. Ekkor már Hamblin volt az, aki megállt mellette és biztatni kezdte vetélytársát, hogy fusson tovább.

Végül mindketten célba értek, igaz, a két utolsó helyen. A nem mindennapi pillanatról készült fotó, ahogy a két futó egymást segíti a célig, bejárta a világot, és eljutott a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz is, ahol úgy döntöttek, sportszerűségéért egy ritka díjjal jutalmazzák az új-zélandi versenyzőt.

Olimpia 2016: Ritka díjjal jutalmazták a társát felsegítő futót

Hamblin az úgynevezett Pierre de Coubertin-érmet kapta a bizottságtól, egy ritka elismerést, amit az olimpiák történetében eddig mindössze 17 sportoló kapott meg. “Fantasztikus érzés megkapni ezt az elismerést” – nyilatkozta Hamblin, majd hozzátette, őszintén hisz abban, hogy a hozzá hasonló sportolók egyszerre lehetnek ellenfelei és segítői is versenytársaiknak.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top