Olimpia 2016

Olimpia 2016: hazudtak az amerikai úszók

Tovább bonyolódik az amerikai úszók botránya. Úgy tűnik ugyanis, az olimpikonok nem mondtak igazat, amikor azt állították, kirángatták egy taxiból és kirabolták őket. No meg Ryan Lochte fejéhez fegyvert fogtak Rióban...

A brazil rendőrség hamis tanúzás miatt kért vádemelést Ryan Lochte és Jimmy Feigen amerikai úszók ellen, akik azt állították, fegyverrel rabolták ki őket az olimpián. A feljelentésben ugyanakkor egyikük ellen sem kérnek börtönbüntetést.

A rendelkezésre álló bizonyítékok alapján a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte és társai hazudtak, amikor azt állították, vasárnap egy buliból az olimpiai faluba tartva megtámadták és kirabolták őket, Lochte fejéhez fegyvert fogtak, értékeiket elvették. A videofelvételekből úgy tűnik, az amerikai úszók megálltak egy benzinkúton, rongáltak, összetörtek egy tükröt és egy szappantartót, majd összeverekedtek a töltőállomás személyzetével.

Scott Blackmun, az amerikai olimpiai csapat ügyvezetője közleményében úgy nyilatkozott: a négy úszó, így Ryan Lochte, Jimmy Feigen, Gunnar Bentz és Jack Conger viselkedése elfogadhatatlan, és ellentétes az Egyesült Államok csapatának értékeivel.

Hazudott Ryan Lochte (fotó: Wiki)
Hazudott Ryan Lochte – fotó: Wiki

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top