Olimpia 2016

Olimpia 2016: feltartóztatták a reptéren az amerikai úszókat

A brazil hatóságok feltartóztatták a riói repülőtéren Ryan Lochte két csapattársát. Ők is ott voltak, amikor vasárnap éjjel megtámadták az amerikai úszókat.

Feltartóztatta a riói repülőtéren a brazil rendőrség Ryan Lochte két csapattársát, Gunnar Bentzt és Jack Congert. Lochte két nappal korábban visszarepült az Egyesült Államokba. Negyedik társukat, James Feigent kedden hallgatták ki a brazil hatóságok. A négy sportoló együtt múlatta az időt vasárnap éjjel, amikor állításuk szerint kirángatták őket egy taxiból és Lochte fejéhez fegyvert fogtak.

A rendőrség szerint az ügyben igencsak sok az ellentmondás. Az amerikai úszók azt állították, vasárnap kirabolták őket Rióban. Az olimpiai falu kamerái semmilyen támadást nem rögzítettek. Ráadásul a sportolók azt mondták, hajnali 4 órakor érkeztek vissza a szállásukra, a kamerák szerint mindez reggel 7 órakor történt. A rablásra a hatóságok eddig semmilyen bizonyítékot nem találtak.

A brazil rendőrség vizsgálja az ügyet, a két úszó útlevelét átmenetileg elkobozták írja a BBC.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top