Olimpia 2016

Olimpia 2016 – Benedek Tibor: “nekünk az a dolgunk, hogy megnyerjük a mérkőzéseket”

A magyar szövetségi kapitány elégedett a csapat teljesítményével, mint elmondta, "matekozás" helyett a becsületes munkában hisz, az ötméteresek pedig a szerencsén múlnak.

A magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Népszavának nyilatkozva elmondta, hogy a védekező taktika nem működött, a montenegrói Radovicnak pedig az sem okozott gondot, ha három védő állt előtte.

“Normál esetben kilenc gól elég kellett volna hogy legyen a győzelemhez” – mondta Benedek Tibor, aki hozzátette, az ötméteres párbaj szerencse kérdése. A szövetségi kapitány nem kíván foglalkozni azzal, hogy más csapatoknál rendkívül komoly taktikázás folyt annak érdekében, hogy a negyeddöntőben a könnyebbnek tartott ellenféllel kerüljenek össze a csapatok. A magyarok semmi ilyet nem tettek.

“Nekünk az a dolgunk, hogy megnyerjük a mérkőzéseinket – mondta Benedek Tibor. – Ha a csoportgyőzelem rögtön elődöntőt érne, mint régen, akkor nem történhetne olyan, hogy mindenki okoskodik az eredménnyel, mert inkább elsők akarnának lenni.”

A magyar férfi vízilabda-válogatott az 5–8. helyért folytathatja a küzdelmet a riói olimpiai játékokon.

További cikkek a 2016-os olimpia témájában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top