Olimpia 2016

Olimpia 2016: így búcsúzott Phelps

A 4x100 méteres vegyesváltóval megszerezte 23. olimpiai aranyérmét Michael Phelps. Az úszófenoménnek ez volt az utolsó versenye.

Hogy próbáljam meg Tokióban megszerezni a 30. érmemet? Nem igazán hiszem” – válaszolta még szombaton napközben rajongói kérdésére Michael Phelps, aki aztán este, az utolsó olimpiai száma után is megerősítette, hogy felhagy az úszással. Az amerikai váltóval diadalmaskodott, ezzel megszerezte a 23. aranyát és a 28. olimpiai érmét. A riói játékokat öt első és egy második hellyel zárta.

Az amerikai Michael Phelps a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Az amerikai Michael Phelps a férfi 200 méteres vegyesúszás döntőjében – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kihívást jelentett visszatérni erre a szintre, de hogy így sikerült, az a hab a tortán. Nem lehetnék boldogabb” – mondta a sajtótájékoztatón.

A győztes amerikai Michael Phelps és a harmadik helyezett Kenderesi Tamás a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében - MTI Fotó: Illyés Tibor
A győztes amerikai Michael Phelps és a harmadik helyezett Kenderesi Tamás a célban a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjében – MTI Fotó: Illyés Tibor

Beszélt arról is, hogy nem árulja el, hol tartja az érmeit, helyükről csak két-három ember tud. “Mindegyik érem különleges valamilyen szempontból, nem tudom kiválasztani a legkedvesebbet. Így együtt mutatják az egész karrieremet. Most egy új fejezet kezdődik. Felhagyok az úszással, de nem szakítok meg minden kapcsolatot vele” – összegzett a 31 éves sztár.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os Olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top