Olimpia 2016

Olimpia 2016: elkerülné a magyarokat a spanyolok magyarja

Büszke a magyar olimpiai csapat sikereire a spanyol válogatottat erősítő Szirányi Balázs. A vízilabdázónak csak az uszoda klóros vize nem tetszik.

Nem lenne ideális, ha a spanyol vízilabda-válogatott a negyeddöntőben összekerülne a magyarokkal – mondta Szirányi Balázs, aki hat éve szerepel a hispán együttesben. A center hozzátette, hogy nem számolgatnak, hiszen ahogy eddig, még sok meglepetés történhet a tornán.

Olimpia 2016: Elkerülné a magyarokat a spanyolok magyarja

A magyarok kezdéséről és a három döntetlenről azt mondta, hogy önmagukban nem voltak meglepőek, csak egymás után, sorozatban. A pólóválogatott pénteken már javított, és 17-7-re legyőzte Japánt. Szirányi Balázs szerint ugyanakkor nem mérvadóak a mostani eredmények, hiszen majd az egyenes kieséses szakaszban kell jól teljesíteni, akkor kell három meccset nyerni.

Beszélt arról is, hogy büszke a magyar küldöttség eddigi sikereire. “Spanyolként is jó magyarnak lenni, jó ezt látni. Szórakoztató, hogy közben a spanyoloknak viszont még nincs annyi érmük” – emelte ki.

A vízilabdázó élvezi az olimpiát, tetszik neki a helyszín. “Nem annyira kaotikus, mint amennyire be lett harangozva, de látszódik néhány helyen, hogy gyorsan kellett befejezni” – tette hozzá.

Szirányi Balázs kellemetlennek nevezte, hogy a medencében zöldeskék lett a víz. “Nagyon klóros volt, csípte a szemünket. Világversenyen még nem is láttam ilyet” – emelte ki.

A sportoló az olimpia után Magyarországon, a Ferencvárosban folytatja pályafutását 12 évnyi légióskodás után.

“Most az olimpián jár az agyam, de én már hazaköltöztem, Barcelonában felmondtam a lakásomat, és Rióból Budapestre megyek haza” – fejtette ki.

 További hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén itt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top