Olimpia 2016

Olimpia 2016: nemzeti ünnep Fidzsi-szigetén, olimpiai aranyat nyert az ország

Nemzeti ünnepet rendelt el Fidzsi-szigetek miniszterelnöke, mert országának rögbicsapata aranyérmet szerzett a riói olimpián. A csapat történelmet írt, ez a szigetország első olimpiai bajnoki címe. Óriási!

És nem is akármilyen ellenfél ellenében gyűjtötték be az olimpiai bajnoki címet, ugyanis Fidzsi-szigetének rögbicsapata a náluk jóval esélyesebb briteket győzte le a fináléban csütörtökön. A csapat győzelmével történelmet írt, hiszen ez az ország első olimpiai aranya, soha még csak érmet sem nyertek korábban.

A döntőben ráadásul fölnyes győzelmet aratott az óceániai ország együttese, 43-7-re múlták felült Nagy-Britannia csapatát. A kormányfő a helyszínen szurkolt országa válogatottjának a viadal mindhárom napján. És már erre a három napra is nemzeti ünnepet hirdettek, az országban senki nem dolgozott, egy emberként drukkoltak a csapatnak.

“Ez egy csodálatos pillanat nemzetünk történelmében. Első aranyérmünket nyertük a nyári ötkarikás játékokon, minden Fidzsi-szigeteki rendkívül boldog otthon és szerte a világon” – mondta a miniszterelnök. Az olimpiai bajnok csapatot ünnepségekkel várják haza, hiszen az egész ország rendkívül büszke a teljesítményükre.

Fidzsi-szigetek fővárosában, Suvában a Nemzeti Stadionban óriáskivetítőn 15 ezer szurkoló követte végig a csapat mérkőzéseit. A helyi idő szerint péntek délelőtt játszott döntő alatt megállt az élet a 900 ezer lakosú országban, mindenki a televíziós közvetítést figyelte.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os Olimpiáról az NLCafén

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top