Olimpia 2016

Olimpia 2016: Cseh László futamgyőzelemmel döntőzik 100 pillangón

Magyar idő szerint péntek hajnalban tartották Rióban a férfi 100 méteres pillangóúszás elődöntőjét. Cseh László erős véghajrával nyerte a középfutamot. Az amerikai Phelps és a lengyel Czerniak a a második és a harmadik.

Cseh László az első középfutamban az előző eredményhirdetésről, 22. aranyérmével a nyakában sietve távozó amerikai Michael Phelps, a kanadai Condorelli, a lengyel Czerniak, az olasz Codia,  a brit Guy, az ausztrál Irvine és a szingapúri Quah ellen úszott.

A rajtot Cseh László nem kapta el túl jól, az első fordulónál Codia, Czerniak, Condorelli volt a sorrend. Cseh László volt a negyedik, Phelps csak nyolcadikként fordult. A magyar versenyző a második ötven méteren nagyot hajrázott, és elsőként csapott a célba. Phelps és Czerniak ért be mögötte.

Cseh László gyenge rajt után futámgyőzelemmel jutott döntőbe
Cseh László gyenge rajt után futámgyőzelemmel jutott döntőbe

A második futamban az orosz Sadovnikov, az ausztrál Morgan, a kínai Zhuhao, a dél-afrikai Chad Le Clos, a francia Metella, az amerikai Tom Shields, és a szingapúri Joseph Schooling mérték össze az erejüket.

A rajtot követően Saddovnikov fordult elsőként, Schooling és Le Clos előtt. Az orosz elfáradt, a szingapúri viszont magabiztosan nyert Le Clos és Zhuhao előtt.

Az eredmények összesítése után Cseh László a negyedik, Phelps az ötödik idővel került a 100 pillangó döntőjébe, amelyet szombat hajnalban rendeznek Rio de Janeiróban.

További cikkek olimpia 2016 témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top