Olimpia 2016

Olimpia 2016: Hidzsáb a sisak alatt

A második asszója után kiesett az olimpiáról az első amerikai sportoló, aki hidzsábot visel. A női kardozó, Ibtihaj Muhammad más kisebbségek tagjainak is meg akarta mutatni.

Annak ellenére, hogy nem volt hosszú, sokak számára inspiráló lehet Ibtihaj Muhammad szereplése. A CNN portréja szerint édesanyja mindig is szerette volna, ha a lánya sportol, ám fontos volt, hogy olyan sportágat találjon, amelyben nem hátráltatja a muzulmán nők hagyományos fejkendője, a fejet és a nyakat takaró hidzsáb. Így lett vívó: előbb párbajtőrözött, majd kardra váltott. Idén tavasszal pedig helyet szerzett magának az amerikai vívóválogatottban.

Olimpia 2016: Hidzsáb a sisak alatt

A kvótáért folyó küzdelemben fontos motivációs tényező volt számára a ruhadarab: “Akkor döntöttem el, hogy mindent megteszek a kijutásért, amikor hallottam, hogy még sosem szerepelt olyan muzulmán nő az amerikai csapatban, aki hidzsábot viselt. Tudtam, hogy képes vagyok megszerezni a kvalifikációt, és én akartam lenni az, aki megmutathatja más kisebbségek tagjainak, hogy kemény munkával és kitartással bármire képesek lehetnek”  – magyarázta Ibitaj a sokszínűség olimpiájának is nevezett ötkarikás játékok előtt.

Hírek, érdekességek, interjúk, fotósorozatok a 2016-os olimpiáról az NLCafén.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top