Olimpia 2016

Olimpia 2016: Cseh és Kenderesi is futamgyőzelemmel döntős

Cseh László és a Michael Phelpset legyőző Kenderesi Tamás is érintett volt a 200 méteres férfi pillangóúszás elődöntőjében. Mindketten futamgyőzelemmel jutottak a döntőbe, Kenderesinek másodszorra is sikerült legyőznie az amerikai legendát.

Az első középdöntőben Cseh László ellenfeleként a kínai Li Zhuhao, a belga Louis Croenen, a brazil Kaio Marcio, a szingapúri Zheng Weh Quah, a japán Seto Daiya és Sakai Masato, az ausztrál Grant Irvine indult. Cseh egyébként az első olyan férfi úszó, aki hét egymást követő világbajnokságon is érmet tudott nyerni.

A rajt nem sikerült túl jól a magyar versenyzőnek, de a medence felénél már felzárkózott az élmezőnyhöz, annyira, hogy elsőként fordult a kínai Li előtt. Utóbbi folyamatosan tartotta a magyart, száz méternél már Cseh László előtt fordult a második helyen, az élen a brazil Marcio állt. A harmadik hossz végénél a magyar versenyző egy tizeddel lemaradva Sakai után fordult. Az utolsó métereken a japán Setóval kellett nagyot harcolnia Cseh Lászlónak, de sikerült hoznia az első helyet, mindössze négy századdal lemaradva az előfutamon elért idejétől.

Cseh László nem volt elégedett a saját idejével, de így is döntős 200 pillangón
Cseh László nem volt elégedett a saját idejével, de így is döntős 200 pillangón

A második középdöntőben Kenderesi Tamásnak a kolumbiai Jonathan David Gomez Noriega, a svéd Simon Sjodin, az orosz Jevgenyij Koptelov, a brazil Leonardo de Deus, a dán Viktor Bromer, az amerikai klasszis Michael Phelps, a dél-afrikai Chad Le Clos ellen kellett úsznia.

Kenderesinek nem sikerült túl jól a rajtja, Phelps és Le Clos egyaránt előtte volt. Ötven méternél Phelps, Le Clos, de Deus sorrend alakult ki, Kenderesi csak az ötödik helyen úszott be. A második fordulónál azonban már a második helyen fordult az orosz Koptelov előtt. Százötven méternél Phelps fölényesen vezetett, de Kenderesi tartotta magát, Le Clos pedig feljött harmadiknak.

Kenderesi az utolsó métereken hajrázta le Phelpst
Kenderesi az utolsó métereken hajrázta le Phelpset

Kenderesi az utolsó métereken begyújtotta a rakétákat, így egyéni csúccsal első helyen zárta a középdöntőt, ezzel másodszorra is megverte az amerikai Phelpset. A fiatal magyar úszó a legjobb idővel jutott a döntőbe.

További cikkek olimpia 2016 témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top