Olimpia 2016

Olimpia 2016: Hosszú futamgyőzelemmel döntős, Jakabos kiesett 200 vegyesen

A riói olimpia 200 méteres női vegyes középfutamát nem sokkal második olimpiai aranyérme megszerzése után Hosszú Katinka nyerte. Jakabos Zsuzsa nem jutott be a döntőbe.

Az első futamban az orosz Viktoria Andrejeva, a kanadai Erika Seltenreich-Hodgson, a brit Hannah Miley, a dél-koreai Kim Seoyeong, a kanadai Sydney Pickrem, az ausztrál Alicia Coutts, az amerikai Maya Dirado és a brit Siobhan-Marie O’Connor próbálta megdönteni Hosszú Katinka olimpiai és világrekordját.

Jakabos Zsuzsa a 10. helyen zárta a középfutamokat, ezzel nem jutott döntőbe
Jakabos Zsuzsa a 10. helyen zárta a középfutamokat, ezzel nem jutott döntőbe

Az utolsó 50 méteren O’Connor fordult Dirado és Coutts előtt, a magyar rekordok azonban nem voltak veszélyben. Az első futam versenyzői végül ebben a sorrendben is futottak be, O’Connor ideje csak 12 századmásodperccel maradt el Hosszú előfutamban elért idejétől.

A második középdöntőben Jakabos Zsuzsanna és az immár kétszeres olimpiai aranyérmes Hosszú Katinka mellett a német Alexandra Wenk, a spanyol Mireia Belmonte Garcia, a 16 éves japán Imai Runa, a kínai címvédő Ye Shiwen, a japán Teramura Miho és az amerikai Melanie Margalis mérkőzött a döntőbe jutásért.

Hosszú Katinka rajtja sikerült a legkevésbé, de ez nem zavarta az úszásban, Jakabos Zsuzsanna valamivel jobban jött el. Az első fordulásnál Wenk, Jakabos, Hosszú sorrendben fordultak a versenyzők. A második forduló előtt Hosszú Katinka már magabiztosan vezetett, második a kínai Ye, a harmadik az amerikai Margalis volt, Jakabos a negyedik helyen fordult.

A mellúszáson Hosszú Katinka már egy jó testhosszal vezetett, a harmadik fordulásnál a sorrend változatlanul alakult. Az utolsó 50 méteren Hosszú Katinka könnyedén nyerte a futamot, a kínai Ye és az amerikai Margalis előtt. Jakabos Zsuzsa a tizedik helyen ért be, ezzel nem jutott a döntőbe.

További cikkek olimpia 2016 témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top