Nyereményjátékok

Miért igyunk kakaót?

Mi az: télen felmelegít, nyáron felfrissít? A kakaó ital amellett, hogy finom, a kiegyensúlyozott reggeli részeként nagyszerű napindító is lehet. Máris kiderül, hogy miért!
Miért igyunk kakaót?


Reggelire nagyszerű választás

Tudta-e azt, hogy a reggelinknek a napi energia-, így tápanyagbevitelünk 20 százalékát ajánlott biztosítania? És azt, hogy a napindító étkezés során bevitt tápanyagokat egyetlen étkezés sem pótolhatja egy kiegyensúlyozott étrendben? Kell ennél több érv ahhoz, hogy a reggelit sose hagyjuk ki az étkezések közül? De milyen is legyen? Az ideális reggeli tartalmaz teljes értékű gabonából készült élelmiszert, például teljes kiőrlésű kenyeret, péksüteményt vagy gabonapelyhet; tejet, tejes italt, egyéb tejterméket vagy egyéb, teljes értékű fehérjeforrást; friss zöldséget vagy gyümölcsöt; illetve innivalót.

A kiegyensúlyozott reggeli részeként tehát nagyszerű napindító lehet a megújult receptúrájú NESQUIK kakaó ital*, amely a tej természetes összetevőivel, a gyermekek csontjainak megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez szükséges D-vitamint tartalmaz, továbbá vasat, amely elősegíti a gyermekek kognitív (szellemi) képességének fejlődését, többek között a gondolkodást, memóriát, koncentrációt. A változatos, kiegyensúlyozott étrend, és az aktív életmód nélkülözhetetlen a jó egészségi állapot megtartásához.

Kitűnő energiaforrás a tej

Miért igyunk kakaót?A tej rendkívül fontos eleme táplálkozásunknak, hiszen kiváló energia-, fehérje-, vitamin- és ásványi anyag forrás. A tejben található teljes értékű fehérjék elengedhetetlenek csontjaink és izmaink fejlődéséhez, regenerálódásához. Jó tudni: egyetlen pohár, vagyis 2 dl tej a kalciumbevitelünk 25-30 százalékát is fedezi.

Ne feledjük hát, hogy a vitaminokkal és ásványi anyagokkal dúsított kakaó italporok kiegészítik a tej természetes összetevőit, így növelve a reggeli étkezés tápértékét, miközben hozzájárulnak a napi szükséges folyadékbevitelhez, gyorsan felszívódó szénhidrátforrásként szolgál és ízletes is.

Mikor fogyasszuk?

Bár a kiegyensúlyozott reggeli részeként nagyszerű napindító lehet egy pohár NESQUIK kakaó ital, de ez nem jelenti azt, hogy máskor ne lehetne fogyasztani. Egy kiadós edzés után például rendkívül fontos pótolni az elengedhetetlen fehérjéket, amelyhez egy pohár kakaó ital is remek választás lehet. Ráadásul akár hideg, akár meleg tejjel is készíthetjük, a hőmérséklet ugyanis nem befolyásolja a vitaminok, ásványi anyagok hatását, felszívódását.

További információk!

*200 ml zsírszegény tej és 3 teáskanál NESQUIK kakaó italpor

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top